Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Médiaszövetség elítéli Magyar Péter listázó akcióját

A Tisza Párt alelnöke közzétette az ATV munkatársainak felekezeti hovatartozását.

2024. 06. 11. 20:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) felháborodva tapasztalta, hogy egészen új sütetű politikusok is azonnal a fenyegetőzést, a magánéleti kérdések kiteregetését és a listázást választják, ha nekik nem tetsző újságírókkal vagy sajtótermékekkel találják szembe magukat – írta lapunknak eljuttatott közleményében a szervezet.

Ugyancsak elszomorító, hogy az egykor szebb napokat látott baloldali újságíró-szervezet, a MÚOSZ elnöke és alelnöke másképp vélekedik arról, ha valaki a vallásuk miatt tesz listára újságírókat és szerkesztőségeket

– emelte ki az MNMSZ, arra reagálva, hogy Magyar Péter tegnap kiviharzott az ATV stúdiójából az Egyenes beszéd élő adásában, ezt követően pedig közösségi oldalán kiposztolta a csatorna több munkatársának vallási hovatartozását.

Szövetségünk többször is elítélte már, amikor baloldali politikusok ellehetetlenítéssel, elhallgattatással, sőt munkájuk elvételével fenyegettek meg pusztán a meggyőződésük miatt hivatásukat gyakorló újságírókat. Hisszük, hogy a sajtó szabadsága sérthetetlen, és a munkájukat végző újságírókat bűn elhallgattatással fenyegetni. Visszautasítjuk, hogy pusztán a véleménye miatt valakinek a magánéletét, vallási hovatartozását bárki felemlegesse

– írta az MNMSZ, majd szolidaritását fejezte ki a csatorna megfenyegetett újságíróival.

Amint arról már beszámoltunk, hosszú dokumentumban gyűjtötte össze az ATV, hány alkalommal foglalkoztak a Tisza Párt alelnökével és hányszor hívták meg vendégként Magyar Pétert. A csatorna azután tette közzé a bizonyítékokat, hogy Magyar Péter sértődötten otthagyta az ATV élő műsorát, amikor Rónai Egon műsorvezető szembesítette azzal az állításával, hogy a csatorna nem szerepeltette. Magyar Péter ugyanis korábban arról panaszkodott, hogy március 28. és május 3. között egyszer sem hívták be élő adásba.

A csatorna közlése szerint viszont az utóbbi hónapokban legalább tizennyolc alkalommal keresték, és a Magyar Péter által sérelmezett időszakban is három megkeresést kapott a politikus.

Az ATV telefonon és SMS-ben is próbálta elérni, hogy menjen be az Egyenes beszédbe vagy a csatorna Start című műsorába, de a sok megkeresésre nem reagált. A közlés szerint emellett Magyar Péter hét alkalommal szerepelt a csatorna élő adásában március 13. óta: az Egyenes beszédben a mostani adás előtt kétszer is volt, május 31-én és június 7-én este, másfél nappal a választás előtt. A csatorna arra is kitért, hogy április 20. óta minden híradójukban foglalkoztak Magyar Péterrel vagy a Tisza Párttal.

 

Feljelentést tettek Magyar Péter ellen

Magyar Péter az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzése miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult Tényi István.

Közérdekű bejelentésemet a 2013. évi CLXV. törvény 1. § (3) bekezdése alapján, továbbá az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. 38. § (2) bekezdése, valamint 52. § (1) bekezdése alapján teszem

– tájékoztatta lapunkat a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István. Arról is beszámolt, hogy

a Budapesti Rendőr-főkapitányságon feljelentést tett az ügyben, mert szerinte ki kell vizsgálni, hogy megvalósult-e a személyes adattal visszaélés vétsége.

Magyar Péter hétfőn este a félbehagyott tévészereplése után közzétette a közösségi oldalán az ATV munkatársainak listáját, amelyen feltüntette a vallási hovatartozásukat is, ám ezek személyes adatnak minősülnek. A politikus többek között ezzel az akciójával kívánta alátámasztani, hogy állítása szerint előre kitervelt provokáció áldozatául esett, miközben csupán korábbi kijelentéseivel szembesítették őt az ATV műsorában.

Borítókép: Magyar Péter távozik az ATV stúdiójából (Forrás: ATV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.