Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Orbán Viktor: Ahová a háború beteszi a lábát, ott nincs menekvés + videó

A kormányfő a békemeneten kijelentette: a háború egyetlen ellenszere a béke.

2024. 06. 03. 14:10
ORBÁN Viktor
Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, szombaton tartották a tizedik békemenetet, amelyen több százezer ember gyűlt össze. A rendezvény óriási visszhangot keltett külföldön is, az Egyesült Államoktól Oroszországig mindenütt Orbán Viktor szavait idézte a sajtó

A kormányfő feltöltötte a közösségi oldalára beszédének egy részét, melyben leszögezi: – A háború öl. Valaki fegyverrel a kézben hal meg, valaki menekülés közben, valaki bombázásban, valaki az ellenség börtönében, valaki járványban, valaki éhen hal, van, akit megkínoznak, van, akit megerőszakolnak, van, akit elvisznek rabszolgának. Számolatlanul sorakozó sírok, fiaikért zokogó anyák, férjeiket sirató nők, megannyi odaveszett élet. – tette hozzá, majd aláhúzta:

Egy dolgot tudunk, ahová a háború beteszi a lábát, ott nincs menekvés, a háború utolér. Nem tudsz kitérni, nem tudsz elbújni előle.

A miniszterelnök leszögezte: a háború egyetlen ellenszere a béke. – Kimaradni a háborúból, és a béke szigeteként megőrizni Magyarországot. Ez a mi küldetésünk. Csak a béke, csak a Fidesz! – jelentette ki a kormányfő.

 

Borítókép: Orbán Viktor (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.