Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Megszólalt a rendőrség a kábító gumicukor ügyében, magyarok és fiatalkorúak is fekszenek a toxikológián

Közleményt adott ki az üzlet is, ahol a terméket vásárolták.

Forrás: Ripost2024. 07. 01. 14:59
Bowl,With,Gummy,Candy,(selective,Focus),On,Wooden,Background
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarok és fiatalkorúak fekszenek a toxikológián, miután kábító gumicukrot vásároltak az egyik Váci utcai üzletben a Ripost értesülése szerint. A rendőrség nyomozást indított az ügyben és lefoglalta az összes édességet.

A portál úgy tudja, az áldozatok életveszélyes állapotban kerültek kórházba, a 31 külföldi állampolgár mellett magyarok és köztük fiatalkorúak is rosszul lettek a Váci utcában vásárolt, THCJD nevű anyagot tartalmazó édességtől.

A gumicukor drogot Budapest egyik legismertebb sétálóutcájában vásárolták, egy legális kendershopból szerezték be az édességet. A termék 15 ezer forintba került és öt szem gumicukor található egy csomagban. Információk szerint a csomagolásán fel volt tüntetve, hogy egy THCJD nevű anyagot tartalmaz, ami pszichoaktív kannabinoid.

 Ennek a szerkezete hasonló, mint a THC, de sokkal erősebb a hatása. 

Az érintettek magatehetetlen állapotban kerültek be a toxikológiára. Úgy tudni, hogy az egyik betegnél volt egy számla, erről derült ki, hogy hol vették az életveszélyes drogot. A portál információi szerint a nyomozók az üzlet teljes gumicukor-készletét lefoglalták, és szakértői vizsgálatnak vetik alá. 

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság kóros szenvedélykeltés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, mert az elmúlt napokban többen – köztük fiatalkorúak – kerültek kórházba, miután egy belvárosi CBD-shopban vásárolt gumicukor fogyasztását követően rosszul lettek. A nyomozók az üzlet teljes gumicukor-készletét lefoglalták, és szakértői vizsgálatnak vetik alá. Azok között, akik rosszul lettek, van magyar állampolgár” – közöle a BRFK. 

Az üzletet nem záratták be, az ügyben ők is megszólaltak. A közlemény szerint a terméket Hollandiából szerezték be és nem tudták, hogy az szennyezett. A hatóságokkal együttműködnek, hogy kiderüljön, kit terhel felelősség a történtekért. Arra kértek továbbá, hogy ha bárki az üzletben gumicukrot vásárolt, az ne fogyassza el, hanem vigye vissza, a vásárlás helyén megtérítik az árát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.