Kiderült, mi okozhatta a miskolctapolcai barlangfürdőben keletkezett tüzet

Az épület mintegy nyolcszáz négyzetméteres tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál2024. 09. 08. 10:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kültéri lámpánál kialakult elektromos zárlat okozhatta a miskolctapolcai barlangfürdőben a tüzet – tudta meg a Boon.hu. A hírportál azonban emlékeztetett: Németh Judit, a barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője szombaton délelőtt azt mondta, három héttel ezelőtt vizsgálták meg a szakemberek a fürdő elektromos hálózatának és berendezéseinek állapotát és nem találtak rendellenességet.

Fotó: Boon.hu

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, pénteken este 7 óra után, közvetlenül a zárást követően keletkezett tűz a miskolctapolcai barlangfürdő terápiás részlegében. 

A mintegy nyolcszáz négyzetméteres épület tetőszerkezete teljes terjedelmében égett.

A lángokat végül éjfél után oltották el a tűzoltók, de hajnali négy-öt óráig tartottak az utómunkálatok. A Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke a kialakult helyzetet az energiaválság idején tapasztalható állapothoz hasonlította, amikor is be kellett zárni a létesítményt, hozzátette azonban, hogy a mostani helyzet sokkal súlyosabb, itt nem lehet kinyitni az épületet egy döntéssel, rengeteg pénz kell majd a helyreállításhoz, ami több évig is eltarthat.

Borítókép: A miskolctapolcai barlangfürdő lángoló tetőszerkezete (Fotó: Boon.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.