idezojelek

A börtön ablakába

Nem kizárt, hamarosan több óbudai balos képviselő lesz odabent, mint idekint.

Cikk kép: undefined
Fotó: Balogh Zoltán

Ilyen se volt még. A kaptárban tette le tegnap hivatali esküjét Kiss László, a Gyurcsány-párt óbudai polgármestere. Képzeljük csak magunk elé a megható jelenetet! A vesztegetés miatt előzetesben lévő politikus-fegyenc sűrűn pislantgat az órájára, majd – pontban, amikor kezdődik a testületi ülés – szuszogva föltápászkodik priccséről, megigazítja csíkos rabruháját, szívére teszi kezét, s ünnepélyesen elszavalja az esküt. Hogy élete és vére árán fölvirágoztatja Óbudát, föl bizony. Csak eresszék ki egyszer a rácsok mögül.

Meg kell a szívnek szakadnia! Az más kérdés: ha már ünnepélyesnek aligha nevezhető, legalább jogszerű-e a kóterban tett polgármesteri eskü. Ugyanis a jogszabály szerint személyesen kell jelen lennie az eskütevőnek. A testületi ülést mégsem szervezhetik a börtönbe Kiss Laci kedvéért. Persze, amilyen serényen folyik a nyomozás, a helyzet változhat. 

Nem kizárt, hamarosan több óbudai balos képviselő lesz odabent, mint idekint. Lám, Czeglédy Gergő korábbi alpolgármester is már a hűvösön tartózkodik – őt júniusban kapcsolták le, még a választás előtt. 

Ám az óbudaiakat nem hatotta meg a csekély százmilliós vesztegetési pénz, amit a gyanú szerint kaphatott, illetve hogy kedvencük börtönben van: újra képviselőjükké választották Czeglédyt. Nyilván remek munkát végez majd odabentről. Ha polgármester úrral szomszédos zárkába kerül, csövön kopogással akár interpellálhatja is őt…

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az óbudai korrupciós balhénak idáig tizenhat gyanúsítottja van. De hát nyilván fideszes kavarás az egész, hogy tönkretegye, amit a világhírű Kiss László öt év megfeszített munkájával fölépített. A polgármesternek is meggyőződése, ő csupán áldozat, a NER foglya. A testületnek küldött, az ülésen fölolvasott üzenete szerint „Miután az ügyészség politikai per előkészítéseként megakadályozott, hogy itt, a képviselő-testület ülésén megválasztott polgármesterként esküt tegyek, kijelentem, hogy jelen eskü szövegét ma elmondtam a testületi ülés megnyitásának pillanatában, korábban pedig az ügyvédem előtt is.” 

Továbbá: „Magamat a III. kerület törvényes polgármesterének tekintem. A jogaimtól való megfosztást nem tekintem jogszerűnek, el nem ismerem.” Ebből is látszik, Lászlónk leleményes, mint maga Odüsszeusz: ha nem tekint valamit jogszerűnek, akkor az nem az. Az ügyvéd fülébe súgott eskü pedig ugyanolyan joghatású, mint a testület előtti. Íme, a baloldali jogállamiság két mondatba sűrítve.

„A Magyar Köztársaság szabad polgáraként esküszöm, hogy minden tettemmel a jelenlegi diktatórikus politikai hatalom lebontásán dolgozom, hogy hazánk mihamarabb újra szabad választásokon választhasson legitim kormányt” – üzente Kiss fegyenc, akit ezek szerint nem szabad (elcsalt) választásokon választottak meg másodjára is. Ami mindent elmond ennek az állítólagos „diktatúrának” a hatékonyságáról, valamint Kiss László elmeállapotáról. Aki amúgy annyira szabad és annyira bontja lefelé a hatalmat, hogy jelenleg klotyóra is csak engedéllyel mehet.

Úgy véli, koncepciós eljárás folyik ellene, mint Karigeri ellen is a „Városháza-üggyel”, amelynek célja vele együtt „két budai és három pesti kerületi polgármester gyengítése, zsarolhatóvá tétele és esetleges büntetőjogi felelősségre vonása hamis vallomások és a közvélemény manipulációja által”. 

A szépséghiba csupán annyi, hogy a lapunk által ismertetett nyomozati iratok szerint Kiss azután került kaptárba, hogy közeli barátja, bizalmasa „énekelni” kezdett róla.

Polgármester úr tehát slamasztikában van, nem kicsiben. Igaz, ő is énekelhet, ám egyelőre csak a börtön ablakából. Például Rostás Károly Kisangyalom című dalát: „Legszebb időm börtönbe kell töltenem. / De sokat kell a börtönben szenvednem.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

„Magyar, Te se bántsd a magyart!”

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Te csak nácizz, boldog Ausztria!

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Európa nagyhatalmai önmaguk fő ellenségei

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Gyalog galopp – német verzió

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.