Passzivisták a baloldalon

Kiderült, hogy miért is hívja a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az aktivistáit passzivitásnak. Kovács Gergely pártelnök már első testületi ülésen úgy elfáradt, hogy a másnapi fővárosi feladatait nem tudta ellátni. Holott az MKKP fővárosi frakciójának vezetőjeként illett volna megjelennie az alakuló ülésen. Szintén hasonló cipőben jár Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke öt hétig kerülte brüsszeli munkahelyét. A baloldali pártok vezetői mindenhol ott akarnak lenni, ám ezáltal sehol sincsenek igazán.

2024. 10. 17. 4:48
MKKP eredményváró Kovács Gergely
Fotó: Bach Máté
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Gergely (MKKP), Hegyvidék új polgármestere a baráti sajtónak vallotta be: elfáradt a XII. kerületi alakuló testületi ülésen, ezért nem jelent meg a másnapi fővárosi közgyűlés alakuló ülésén. Kovács a párt fővárosi frakcióvezetője is lett, ám az első felszólalást átadta élettársának Döme Zsuzsannának, ferencvárosi alpolgármesternek. A Magyar Nemzetnek az MKKP sajtófelelőse azt mondta: betegség miatt maradt távol a pártelnök. Telexnek viszont már Kovács úgy fogalmazott:

 „Nem voltam jól aznap reggel, meg el is fáradtam az előző nap, amikor a XII. kerületi alakuló ülés volt.” 

A lap azt is megjegyezte: az elmúlt években téma volt Kovácsnál, hogy híresen nem szeret korán kelni, aki  korábban azt is felvette: a testületi üléseket délutánra időzítené, hogy ne kelljen korán kelnie. Kovács erre azt válaszolta, egyelőre megpróbálja megszokni ezeket a reggeleket. Ráásásul az új hegyvidéki polgármester azt mondta: rengeteg dolga lett amióta polgármester. Felvetődik a kérdés: miért nem adja át a fővárosi képviselői mandátumát másnak az MKKP elnöke, ha a polgármesterség így kimeríti.  Hiszen pártot szervez és irányít, kerületet vezet és a fővárosiakat is képviselnie kell.

Nem Kovács Gergely az egyetlen politikus, aki nem jelent meg az új munkahelyén. Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke öt hétig hanyagolta az Európa parlamenti képviselői feladatait.

Aki inkább a Tisza Párt építésével volt elfoglalva, ahelyett hogy a magyar embereket képviselte volna Brüsszelben.

 Megemlítendő: Magyar elmondása szerint azért nem ült be a Fővárosi Közgyűlésbe, mert a brüsszeli munka mellett arra már nem jutna ideje. Mégis érdekes: a fővárosi alakuló ülésen vendégként megjelent, viszont az Európai Parlamentből hiányzott.

Magyar Péter június 9. előtt, a választási kampányban többször határozottan kijelentette, hogy nem lesz EP-képviselő, nem veszi fel a mandátumát, mert itthon akar politizálni. Nem sokkal a választások után már tárgyalásokat folytatott az Európai Néppárt vezetőjével, a magyarfóbiás Manfred Weberrel és megegyeztek, hogy a Tisza Párt EP-képviselői a néppárti frakcióhoz csatlakoznak. Közben az is eldőlt, hogy Magyar nem tartotta be az ígéretét, mégis felvette a mandátumát, ami együtt jár a mentelmi joggal.

Ráadásul Magyar másfél évig úgy vett fel milliós fizetéseket, hogy nem dolgozott meg érte.

Mint lapunk megírta: lényegében kifizetőhelyként tekintett az állami társaságokra Magyar Péter, amikor a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatóságának tagja volt. Előbbi cégnél huszonkettőből nyolc, utóbbinál tizenkettőből négy döntésben nem vett részt. Azokon az üléseken pedig, ahol ott volt, ritkán kérdezett, gyakorlatilag mindent megszavazott, kevés ötlete pedig az utasok helyzetét nehezítette volna. Mindezért majdnem 13 millió forintot vett fel, másfél év alatt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.