Hogyan válasszuk ki a tökéletes kukoricát?

Nem múlhat el főtt kukorica nélkül a nyár és strandolás. Ahhoz, hogy édes és roppanós legyen, már a vásárlásnál figyelembe kell venni néhány dolgot.

null

MÁR AZ ELEJÉN ELDŐLHET MINDEN

Fontos, hogy csemegekukoricát vegyünk. A takarmánykukorica frissen leszedett zsenge csöveit is meg lehet főzni, de ez több keményítőt tartalmaz, mint a magasabb cukortartalommal rendelkező csemege fajta, ezért lényegesen hosszabb idő alatt puhul meg, és az íze sem olyan finom.

ÍGY VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐT

Kellemes illatú, telt, egészséges csöveket válasszunk, amelyeken rajta van a minél üdébb zöld színű héj (a csuhé), mert ez véd a kiszáradástól. Semmiképp se vegyük meg a kukoricát, ha a szemek fonnyadtak, ráncosak, ha a bajuszszálak már nem selymesek, és ha a csöveket takaró levelek sárgulnak, netán zörgősek, esetleg betegségre utaló barnás foltok mutatkoznak rajtuk! Érdemes óvatosan széthúzni a leveleket és frissességi próbát végezni: az a cső jó, amelyiken könnyen bele tudod mélyeszteni a körmödet a szemekbe, és a nyomás helyén tejszerű fehér lé buggyan ki.

„Szakavatott” szemekre van szükség a tökéletes kukorica kiválasztásához
Fotó: unsplash

A boltban, vagy a piacon mindezek tudatában is nagy fejtörést okozhat, hogy mi alapján válasszuk ki a tökéletes főtt kukoricának valót. Bodnár Béla zöldséges a fenti videóban elárulja, hogyan válasszuk ki a nyers alapanyagot, ha kiváló végeredményre pályázunk.

A teljes cikk, benne a kukorica helyes főzésének titkaival ITT érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.