Mitől lesz isteni a sült hús íze?

Függetlenül attól, hogy milyen típusú húst készítünk, minden húsfajta akkor a legjobb ízű, ha omlós és puha.

null

Mivel egyes húsdarabok keményebbek lehetnek, mint mások, előfordulhat, hogy sütés előtt kicsit meg kell puhítani a húst. Ezt általában kétféle módon szoktuk megtenni: vagy klopfoljuk a húst, vagy pedig valamilyen savas páclével (bor, citromlé, ananászlé) kezeljük. Ennél is egyszerűbb és csak fillérekbe kerül, ha szódabikarbónát használunk.

Hogyan puhítsuk a húst szódabikarbónával?

Ha egy nagyobb hússzeletet szeretnénk puhítani, egyszerűen szórjuk meg szódabikarbónával, dörzsöljük bele, majd tegyük a hűtőbe 3-5 órára. Utána öblítsük le a szódabikarbónát, majd fűszerezzük be a húst ízlés szerint, és süssük meg a szokásos módon serpenyőben vagy grillsütőben.

A kisebb húsdarabokat vagy a szeletelt húsokat szódabikarbóna/víz oldatba kell áztatni. 35 dkg húshoz keverjünk el 1 teáskanál szódabikarbónát ½ csésze vízbe, locsoljuk le vele a húst és hagyjuk ázni kb. 15 percig. Utána öblítsük le a húst, fűszerezzük meg, majd süssük a kívánt módon.

A szódabikarbóna a chilihez használt darált marhahús puhítására is alkalmas: keverjünk el ¾ teáskanál szódabikarbónát, 1-1 és ½ teáskanál sót és 2 evőkanál vizet és ebbe a keverékbe áztassuk a húst kb. 20 percig, majd csöpögtessük le és már dolgozhatunk is vele. A hosszabb főzési idő, valamint az összes többi hozzávaló és fűszer miatt nem érződik a szódabikarbóna.

Az eredeti cikk A titkos összetevő, amitől isteni finom lesz a sült hús címmel olvasható a Mindmegette oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.