Mielőtt lefagyasztanánk az uborkát, érdemes tudni, hogy egészben nem ajánlott a mélyhűtőbe tenni, ugyanis így sokkal puhább lesz, miután kienged. Éppen ezért célszerű fagyasztás előtt felszeletelni. Természetesen az egészben fagyasztott uborkák is tökéletesen megfelelnek vitamindús turmixokhoz, különböző zöldségekkel és gyümölcsökkel kiegészítve.
Ez az egyik legtutibb fagyasztási módszer
Próbáljuk meg az uborkát egyenletesen felszeletelni, a legjobb, ha körülbelül 6 milliméteres szeleteket vágjuk. Ezután tegyük az uborkát sütőpapírra, és ezzel együtt rakjuk be a fagyasztóba 3 órára. Miután letelt az idő, pakoljuk át az uborkát egy légmentesen záródó dobozba, majd mehet vissza a fagyasztóba – írja az Agrároldal.
Érdemes tudni, hogy fagyaszás előtt, egy 1-2 perces blansírozás is segíthet abban, hogy az uborka megőrizze színét és tápanyagtartalmát. Emellett ízlés szerint meg is sózhatjuk, fűszerezhetjük az uborkát, amitől sokkal gazdagabb lesz az ízvilága, miután kienged.
Erre figyeljünk a kiolvasztásnál!
A lefagyasztott uborkát 6-9 hónapig lehet felhasználni. Ha ki szeretnénk olvasztani a zöldséget, akkor először tegyük a hűtőbe egy éjszakán át. Azért arra készüljünk fel, hogy fagyasztás előtt hiába szeleteljük fel az uborkát, valamennyire azért így is puhább lesz a kiengedett zöldség, mint a friss változat. Viszont így is tökéletes a már fentebb is említett turmixokhoz, valamint levesekhez, szószokhoz, mártogatósokhoz. De akár jégkocka helyett is használhatunk fagyasztott uborkát.
Borítókép: Shutterstock