időjárás 14°C Malvin 2022. október 1.
logo

találatok a(z) #cpi hashtagre (9)

Kivárhat a hazai jegybank

Az inflációs mutató a januártól júliusig tartó időszakban az előző év azonos időszakához képest átlagosan 3,4 százalékkal emelkedett. A tényleges adat kevéssel alulmúlta az elemzői előrejelzéseket.

Kivár a monetáris tanács

A kivárás alapján, ha lehet, még fontosabbá vált a júniusi kamatdöntés, amitől a közgazdászok ismét a pénzbőség szűkítését, esetleg kamatemelést várnak az inflációs folyamatokra való tekintettel.

Tűréshatáron belül az infláció

A múlt hónapban tovább emelkedett, de még mindig a jegybank toleranciasávjának felső határa alatt maradt a fogyasztói árindex.

Sokéves csúcsra futott az év elején az infláció

A legújabb kimutatás szerint hat éve nem látott magasságba szöktek múlt hónapban a fogyasztói árak. Ez egyelőre összhangban van a jegybanki várakozásokkal: a monetáris tanács előrejelzése szerint a nemzetközi folyamatok nyomán a harmadik negyedévben vissz

Nem várható újabb szigorítás

Megugrott a forintárfolyam a jegybank legutóbbi, sok szempontból csalódást keltő iránymutatása nyomán, azonban mostanra stabilizálódni látszik a helyzet.

A stabilitás fenntartása a cél

Mérföldkőhöz érkezett a hazai gazdaság, miután év elején teljesült a Magyar Nemzeti Bank (MNB) háromszázalékos középtávú inflációs célja. A jövőben az árstabilitás fenntartása lesz kiemelt feladat.

Az összeomlás szélén Venezuela

Egyre kilátástalanabbnak tűnik a helyzet Venezuelában, ahol az országban meglévő eleve súlyos politikai válságot egyre látványosabban kísérik a gazdasági következmények.

Eldőlhet a kamatemelés sorsa

A héten adja ki a legújabb inflációs adatokat a Központi Statisztikai Hivatal. Eldől, vajon ebben a hónapban hosszú évek után a szigorítás útjára lép-e a jegybank.

1/1 oldal