Gamer kiegészítők, amikre minden játékosnak érdemes figyelnie

Sokan azt gondolják, hogy elég egy megfelelő teljesítményű gép, azonban ez egyáltalán nincs így.

Forrás: origo.hu2020. 10. 03. 18:47
null
Fotó: JOHNPET Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Konzolok és mobilok jöhetnek-mehetnek, a divatok változhatnak de a számítógépes játékok évtizedek óta elpusztíthatatlanok, és biztos, hogy még jó sokáig jelen lesznek az életünkben.

Viszont korántsem mindegy, hogy mivel játszik az ember. Sokan azt gondolják, hogy elég egy megfelelő teljesítményű gép, azonban ez egyáltalán nincs így. Rengeteg olyan, kifejezetten a játékos, vagy más néven „gamer” kiegészítő és termék létezik már, amely arra szolgál, hogy jobb legyen a játékélmény, vagy segítse az eredmények elérését. Jöjjenek tehát a hasznos gamer vezérlőeszközök, amelyek bevetésével akár ugrásszerű javulás is elérhető az eredményekben.

Fotó: Pexels

Egér

A vezérlő perifériák rengeteget számítanak, ez nem is lehet kérdés. A játékosoknak szánt egereknél figyelemre méltó az érzékenyég, amit a DPI érték (Dot Per Inch) érték ad meg. Ez a szám minél magasabb, annál pontosabban lehet irányítani a kurzort, azaz például egy lövöldözős játékban azt, hogy hol legyen a célkereszt.

A tapasztalat szerint egy 2000 körüli DPI érték már teljesen rendben van. Az ergonomikus kialakítás és anyaghasználat is lényeges, hiszen ha ez jól sikerül, akkor hosszú órák után sem fárad el a kéz, illetve nem is fog lecsúszkálni a digitális rágcsáló hátáról. A játékosoknak szánt egereknél bukkannak fel legtöbbször a programozható gombok, amelyek óriási segítséget jelenthetnek. Sok játékosoknak szánt egér rendelkezik beépített LED világítással, ami jól néz ki, de ezen kívül gyakorlati haszna nincs.

Fotó: Pexels

Klaviatúra

A játékok során jellemzően teljesen máshogy használják a billentyűzetet, mint általában, például egy irodai alkalmazás vezérlése során. Sokkal kevesebb gombot nyomnak le, viszont lényegesen többször, emiatt e perifériák teljesen más fajta igénybevételnek vannak kitéve mint általában. Ennek következtében, pedig a hagyományos billentyűzetek egy idő után „elfáradhatnak”. Emiatt alkalmazzák az olcsóbb és egyszerűbb, úgynevezett membrános technológia helyett a gamereknek szánt jobb billentyűzetekben a mechanikus technológiát. Itt minden egyes gomb alatt egy különálló mikrokapcsoló van.

A nagyobb sebesség egy-egy játék során dönthet a győzelem és a vereség között is. Meg kell még említenünk a strapabíró kialakítást is, mint nagy előnyt, és egy csuklótámasz is jól jön, ha az ember megállás nélkül püföli órákon át a billentyűzetét.

Fotó: Pexels

Kontroller

Ha van kifejezetten játékhoz kifejlesztett periféria, akkor az a kontroller és a kormány. A rengeteg gomb, a kézre álló botkormány és két kezes használatot támogató kialakítás egy igazi gamer barát termékcsaládot eredményezett. A lövöldözős programokat leszámítva szinte minden játéktípushoz ideális lehet egy ilyen kiegészítő még számítógépnél is. Az áruk sem vészes, hiszen már pár ezer forintért hozzá lehet jutni egy ilyen masinához, valamint léteznek vezeték nélkül is használható eszközök is.

Még a nagyon hasonlónak tűnő eszközök között is lehetek markáns eltérések. A probléma minden esetben az anyaghasználattal, és az összeillesztés minőségével volt. A gombok lötyögtek, a készülékház csikorgott, recsegett, csúszkált, ami tönkretette az élményt.

Fotó: Pexels

További hasznos tanácsokat az alábbi linkre kattintva érhet el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.