Méteres távolságból is tölthetnénk a mobilokat a jövőben

A szobába lépve maguktól tölteni kezdhetnek az okoskütyük – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 01. 29. 20:04
null
Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövőbe tekintő fejlesztéssel állt elő a Xiaomi, állítása szerint a Mi Air Charge technológiája segítségével több méteres távolságból is tölthetőek az okostelefonok és egyéb kütyük akkumulátorai. A vállalat szerint a bázisállomásával szimultán több eszköz is ellátható árammal, a töltőállomás és az eszközök közé beékelődő tárgyak nem feltétlenül csökkentik a hatékonyságot, a maximum teljesítmény pedig 5W. További érdekesség, hogy a Mi Air Charge antennákkal célirányosan küldi a töltést az eszközök irányába, nem valamiféle általános erőteret teret hoz létre, aminek a sugarában tölthetőek az eszközök.

A Xiaomi által bemutatott koncepció nem új, egyes vállalatok már évek óta állítják, hogy rendelkeznek ilyen technológiával, azonban a fogyasztói piacon semmilyen úton-módon sem váltak elérhetővé a termékeik. A Xiaomi is nagyon óvatos: idén garantáltan nem kerül piacra a Mi Air Charge töltőállomás és az első kompatibilis mobil, és arról sem kívánt spekulálni, hogy mikor történhet meg a bevezetésük.

Ettől függetlenül a Xiaomi az elmúlt években folyamatosan a mezőny élbolyában volt a vezetékes és vezeték nélküli töltési technológiák fejlesztése és piacra dobása terén, így a szokásosnál talán valamelyest több esély van rá, hogy pár éven tényleg lesz valami az újdonságából.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Elárulta a Mi 10 Ultra kameráinak titkát a Xiaomi

A DxOMark szerint jelenleg a világ legjobb mobilfotós kamerarendszere a Xiaomi Mi 10 Ultra okostelefonban van. Sajnos továbbra is úgy néz ki, hogy a kínai gyártó ezt nem hajlandó kiadni a nemzetközi piacra. Azt ugyanakkor elárulta pár blogjegyzésben, hogy miért ilyen jók a készülék kamerái.

A fő kamera egy 48 megapixeles, 1/1,32 hüvelykes szenzort használ, a single-frame HDR-feldolgozást a chipen magán végzik el. A képpontokat három expozíciós kategóriába sorolják, majd azokat HDR-jellel egyesítik, amikor a szenzor soronként kiolvassa a képet. Ez a Xiaomi első mobilja, ami HDR10-es videót tud felvenni, és ritkaság, hogy 8P-s lencsét használtak, ami a zavaró jelenségeket a lehető legjobban csökkenti – az ilyen konfiguráció persze drágább és gyártani is nehezebb.

A telefotós kamera 48 megapixeles Sony IMX586 szenzorra épít, ez 1/2,32 hüvelykes. Mivel túl vastag volt, ezért végül D-vágású lencsékkel karcsúsították, és az optikai képstabilizáción való munka is sokkal nehezebb lett. A 128 fokos, 7P-s lencséket használó ultraszéles kameránál minimalizálták a torzítást, már rögtön a szoftveres feldolgozás előtt, ennek hála a minőség és felbontás is jobb.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.