Íme egy megfizethető, nagyméretű okostévé

Az techóriás bő egy évtizede a komplett televíziós iparág egyik leginnovatívabb szereplőjének számít.

Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 06. 17:44
null
Az LG UN7400 család az olcsó 4K tévék táborát erősíti Forrás: PEXELS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LG bő egy évtizede a komplett televíziós iparág egyik leginnovatívabb szereplőjének számít. A cég hatalmas kutató központjaiban megállás nélkül zajlik a munka, aminek eredményeként a konszern kulcsszerepet játszik a csúcskategóriás televíziókba szánt OLED technológia fejlesztésében. Emellett rendelkeznek kvantumpontos Nanocell kijelzőkkel, és jól haladnak a jövő megjelenítőjének szánt MicroLED eszközökkel is – olvasható az Origo cikkében.

De ez nem jelenti azt, hogy a készülék hanyagolná a hagyományos, olcsó modelleket. Nem is tehetnék meg ezt, hiszen azért a nagy tömegek még mindig ezeket a kisebb tudású, ám megfizethetőbb készülékeket keresik. A vállalat több ilyen modellel is színre lépett a közelmúltban, köztük az 55 inches képátlóval bíró, UN7400 nevű termékkel, amely jelenleg az egyik legolcsóbb ilyen méretű okostévé a hazai piacon. Megnéztük mit tud.

Átlagos külső

Ez nem az a termékkategória, ahol a dizájnerek túlságosan kiélhetik a bennük buzgó kreativitást, ez az LG UN7400 esetében is fényesen bebizonyosodott. Ez ugyanis egy teljesen átlagos külsejű tv a már régen megismert formai megoldásokkal. A kávák szélesebbek, mint a mai csúcstévék esetében, de azért nem zavaróan vastagok. A talp masszívan tart, viszont sajnos e modell képernyője sem forgatható, hasonlóan a legtöbb mai televízióhoz.

Az LG UN7400 család az olcsó OLED 4K tévék táborát erősíti
Fotó: PEXELS

A hátlapon elhelyezett ki- és bemenetek révén a készülékhez egyszerűen rádugható asztali DVD- vagy Blu-ray lejátszó, számítógép, játékkonzol, vagy akár külső hangrendszer.

Rendelkezik beépített WIFI-vel, és támogatja a bluetooth technológia használatát.

Ez utóbbi azért jöhet jól, mert így idegesítő kábelek révén csatlakoztatható hozzá valamilyen kompatibilis audio termék, például egy soundbar vagy egy fejhallgató is akár. Az összeépítés minősége remek, a tv stabilan áll a talpán, és még akár a falra is fellógatható egy erre tervezett konzol segítségével.

Okosnak jó okos

Az már korábban szóba került, hogy ez az egyik legkedvezőbb árú smart tv a hazai piacon. Ez viszont az okostévé tudásán nem látszik meg, hiszen pont azt a rendszert kapta meg, mint például a 2020-as OLED toptévék. Ez a webOS 5.0, amely jelenleg az egyik legjobb ilyen platform. Alig takarja ki az élő képet, átlátható, gyors, és igen stabil. Egy Android TV után például olyan, mintha az ember előre ugrott volna az időben. Magyarul is tud, a felépítése logikus, így a navigáció senkinek sem okozhat különösebb problémát.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Ezek lesznek az idei év legfurcsább tech eszközei

2021-ben a globális járvány miatt a virtuális térbe költözött a technológiai iparág legfontosabb éves seregszemléje, a CES – írja az Origó.

A telekommunikációs, IT, szórakoztatóelektronikai, lifetech, háztartási gép piac szereplői viszont nem nagyon zavartatták magukat, és a hagyományos platformok helyett ugyan online megoldásokat használva valami elképesztő mennyiségű idei termékről és technológiáról rántották le a leplet. A szokásoknak megfelelően pedig ezek között akadt jó néhány kifejezetten furcsa, meghökkentő tech eszköz is. Ezeket szedtük csokorba

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.