A Föld körül keringő luxusszállodát akarnak építeni

A gyűrű formájú hotel forgását négy hajtómodul működteti, hogy létrejöjjön a mesterséges tömegvonzás.

Forrás: Mediaworks/bama.hu2021. 07. 15. 16:40
null
A NASA veteránok által működtetett cég ambiciózus célja egy 650 méteres luxusszálloda Forrás: Orbital Assembly Corporation Orbital Assembly Corporation
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Orbital Assembly Corporation vállalat, amely magát az „első nagy űrkonstrukciós cégnek” nevezi, bemutatta a prototípus robotot, amely állításuk szerint képes lehet összerakni a hatalmas, gyűrű alakú luxusszállodát az űrben.

Az első mérföldkövet mindenképpen elérték, mivel a rácsos szerkezetet félig autonóm módon építő robotot, a DSTAR-t (Demonstrator Structural Truss Assembly Robot) a Földön sikeresen tesztelték, összerakhatja a soktonnás szerkezetet – nyilatkozta Tim Alatorre vezérigazgató.

A NASA veteránok által működtetett cég ambiciózus célja egy 650 méteres luxusszálloda, a Voyager Space Station felépítése.

A NASA veteránok által működtetett cég ambiciózus célja egy 650 méteres luxusszálloda
Fotó: Orbital Assembly Corporation Orbital Assembly Corporation

Saját tengelye körül is forogva a kalandvágyó szállodai vendégek majd a Holdéhoz hasonló gravitációt tapasztalhatnának. A gyűrű formájú hotel forgását négy hajtómodul működteti, hogy létrejöjjön a mesterséges tömegvonzás.

Ha minden jól megy – „ha”, mert a nyitásig még nagyon sok problémát kell megoldaniuk –, akkor a Voyager egyszerre akár négyszáz vendéget is fogadhat 2027-ben.

Kérdés, hogy csakugyan képes lesz-e hat év múlva megnyitni kapuit a dúsgazdagoknak a szálloda.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Műanyag palackokból épült közkönyvtár Ghánában

Mintegy 45 ezer újrahasznosított műanyag palackból építettek könyvtárat a helyi gyerekeknek egy ghánai településen.

A ghánai fővárostól mindössze néhány kilométerre fekvő Kokrobite a régió legkevésbé fejlett közösségeinek egyike, ahol a családok többsége a halászatból él, és nem engedheti meg magának a gyerekeik megfelelő taníttatását.

„A fiataloknak lesz internet-hozzáférés, könyveket fognak olvasni és közös tanórákon vehetnek részt. Lesz végre egy hely, ahol jól érezhetik magukat” – mondta Martial Zohoungbogbo ghánai–benini építész, a „palackház” megalkotója, aki 30 évvel ezelőtt érkezett a közösségbe.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.