Ezekre figyeljen, ha új mikrohullámú sütőt vásárolna

A mikrohullámú sütő az elmúlt három évtizedben gyakorlatilag észrevétlenül vált az egyik legnépszerűbb otthoni elektronikai eszközzé hazánkban. Rengetegen használnak ilyen masinát, idősek, fiatalok, nők és férfiak egyaránt. Ez persze nem véletlen, hiszen e termékek számtalan előnyt kínálnak, gyorsak, kényelmesek, könnyen kezelhetőek, és ép állapotukban teljesen veszélytelenek. Nem csoda, hogy rengeteg vállalat foglalkozik ilyen jellegű berendezések fejlesztésével és gyártásával. Ennél fogva a kínálat óriási, ami egyrészt jó, másrészt viszont komoly problémát okozhat egy helyes vásárlási döntés meghozatala során. – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 27. 7:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beépíthető vagy szabadon álló

Az egyik legmarkánsabb különbség a kialakításban lelhető fel. Az úgynevezett szabadon álló eszközök egyszerűen lerakhatóak bárhova, viszont nem annyira könnyű őket elrejteni.

Lényegesen esztétikusabbnak számít a beépíthető mikrók csoportja, amelyeket arra szánnak, hogy a (konyha)szekrénybe integrálják őket.

Ezek külső borítással nem is rendelkeznek, csak egy frontfelületet terveztek rájuk, így egy polcra vagy a hűtő tetejére nem is igazán tehetőek fel magukban. Mindkét megoldásnak megvannak az előnyei és a hátrányai, és mivel ezek alapadottságok, amelyek a később nem korrigálhatóak, ezért érdemes nagyon megfontolni, hogy hova és hogyan helyezi el a mikrohullámú sütőjét a felhasználó. 

Méret

Ez az egyik legfontosabb adat, hiszen arról informál, hogy mekkora hely jut az élelmiszereknek a készülék belső terében. Általában literben adják meg az űrtartalmat, és a jelenleg elérhető modellek között 15 literes a legkisebb, és 40 literes a legnagyobb, tehát azért meglehetősen nagy a különbség. Az előbbibe csak egy kisebb tál, tányér fér be, míg a másikba akár egy fazekat is bepakolhat az ember. Néhány gyártó a jobb érthetőség kedvéért arról is informál, hogy hány centméteres lehet a tányér átmérője, ami befér a termékbe, ami azért egy picit kézzelfoghatóbb információ.

Teljesítmény 

Ez határozza meg, hogy milyen erővel képes melegíteni az eszköz.

Wattban adják meg, és értelemszerűen minél magasabb az érték, annál jobb. A legkisebb teljesítményű masinák esetében be kell érni 700 wattal, ami a sütéshez, pirításhoz kevés, de melegítéshez elég. A jobb gépek akár 2500 wattot is tudnak, amivel rendesen fel tudják hevíteni az ételeket akár igen rövid idő alatt is. 

Vezérlés

Az olcsóbb mechanikus eszközökön tárcsákat kell forgatni, és mikrokapcsolós gombokat nyomkodni. A fejlettebb, drágább masinák már érintésérzékeny panellel, vagy akár színes LCD kijelzővel is rendelkeznek, ami elegánsabb és felhasználóbarátabb megoldás. Akadnak már olyan csúcs mikrók, amelyek rendelkeznek beépített WiFi-vel, és így akár távolról, számítógéppel, telefonnal is vezérelhetőek. 

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Pexels 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.