időjárás 17°C Ferenc 2023. október 4.
logo

Óriási a riadalom a Google alkalmazottai között

Forrás: Origo.hu
2022.08.14. 10:42 2022.08.14. 14:59
Óriási a riadalom a Google alkalmazottai között

Nagyon úgy tűnik, hogy kénytelenek lesznek ténylegesen dolgozni a munkahelyükön – olvasható az Origó cikkében.

Jó eséllyel sokakban felmerült már, hogy az akár 100 ezernél is több dolgozóval rendelkező techcégek alkalmazottai vajon mivel töltik az idejüket, mikor látszólag közel sem halad olyan tempóban a vállalatok termékfejlesztése, mint amennyire egy hadseregnyi dolgozóval illene.

Az Insider szerint az egyre romló gazdasági körülmények miatt most már a techcégek legmagasabb köreiben is beszédtéma a produktivitás hiánya, a Google vezérigazgatója a csalódást keltett legutóbbi negyedéves eredmények során erre fel is hívta a dolgozók figyelmét. A kiadvány forrásai szerint az elmúlt hetekben nagyot változott a légkör a vállalatnál, és ugyan leépítésekről még nem esett szó, de a főnökök egyre keményebb hangnemet ütnek meg a dolgozókkal szemben, plusz tart az új munkatársak felvételének tilalma. Kontextusként a Google-nek olyan 135 ezer főállású dolgozója van.

A publikáció által látott belsős e-mailben azt írta egy menedzser, hogy ha nem javulnak a jelenlegi negyedévben az üzleti eredmények, akkor hamarosan vér folyhat az utcákon.

Nem Sundar Pichai az egyetlen, akit újabban különösen érdekelni kezdett a dolgozók tényleges produktivitása, nemrég például Mark Zuckerberg is dühösen fenyegetni kezdte a Facebook dolgozóit, hogy maguktól vagy segítséggel, de menni fognak a vállalat sikere iránt nem elkötelezett egyének.

Természetesen a történethez hozzátartozik, hogy az óriási techcégeknél nem mindig a remek fizetéstől és a nagylelkű munkahelyi előnyöktől ellustult dolgozók miatt nem halad a munka, gyakran szerkezeti problémák, döntéshozói kompetenciák, továbbá irodai politizálás gáncsolják az eredmények felmutatását.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.