Miket hallgattak egymilliárdnál is többször a legnépszerűbb streamingszolgáltatón?

Ed Sheeran, Post Malone és a The Weeknd vezetik a listát.

Magyar Nemzet
Forrás: Vg.hu2022. 12. 04. 18:25
Post, Austin Richard
Budapest, 2019. augusztus 12. Post Malone (Austin Richard Post) amerikai énekes koncertje a 27. Sziget fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 11-én. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Spotify viszonylag rövid története során forradalmasította a zeneipart. A 2008-ban alapított svéd cég 2011-ben lépett az amerikai piacra, a terjeszkedés azóta is töretlen, 183 országból 456 millió felhasználójuk van – írja a Vg.

Ekkora felhasználói bázis már sok millió, sőt milliárdos hallgatottságot hoz egy-egy dalnak, előadónak. A cég tavaly júliusban létrehozta a Milliárdosok klubját, ez egy olyan lejátszási lista, amelyre egymilliárd fölötti hallgatottságú számok kerülhetnek fel.

A legnagyobbak közé 11 előadó tartozik, őket a szerint rangsorolták, hogy hány daluk érte el az egymilliárd feletti hallgatottságot. Közéjük tartozik például Shawn Mendes, Bruno Mars vagy a Coldplay – ők egyébként a maguk ötmilliárdos dalával a rangsor végén helyezkednek el.  A listát Ed Sheeran vezeti 11 dallal, a második Post Malone és a The Weeknd kilenc számmal.

Az elit klubban Ariana Grande az egyetlen női előadó, legnépszerűbb száma a Spotifyon a 7 rings,  amely ötödik stúdióalbumán, a Thank you, next címűn szerepel. A dalt 2019. február eleji megjelenése óta csaknem kétmilliárdan hallgatták meg a streamingszolgáltatón keresztül. 

Az elit klubba ugyan nem, de a milliárdosok klubjába viszont bőven belefért Adele, a jövő évi Szigeten is fellépő Billie Eilish, Dua Lipa, valamint Olivia Rodriga – mindannyian egymilliárd fölötti hallgatottságú számmal. 

A milliárdosok klubjába több mint 300 dal tartozik, többségüket a 2010-es években jelentették meg. Ennek azonban részben technikai magyarázata is van – erre az időszakra tehető a Spotify felfutása.

A teljes cikk a Vg oldalán, Ezek az egymilliárd fölötti streamek a Spotifyon címmel érhető el.

Borítókép: Post Malone (Austin Richard Post) amerikai énekes koncertje a 27. Sziget Fesztiválon az óbudai Hajógyári-szigeten 2019. augusztus 11-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.