Tizennégyórás mentőakcióval emeltek ki egy elefántot egy kútból + videó

A 25 éves hím elefánt egy 16 méteres kútba zuhant bele Dharmapuriban, Tamilnádu államban.

Forrás: MTI2020. 11. 22. 16:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizennégyórás mentőakcióval sikerült kiszabadítani egy kútba esett elefántot Dél-Indiában.

A BBC News vasárnapi cikke szerint

a 25 éves hím elefánt egy 16 méteres kútba zuhant bele Dharmapuriban, Tamilnádu államban. A mentőakcióban 50 ember vett részt.

A mentéshez köteleket és darut használtak.

A helyben élő falusiak banánleveleket dobtak le az elefántnak, hogy etessék, mivel az akció egész éjszaka tartott.

Végül az állatot a lábaira erősített hevederekkel sikerült kiemelni. A fejjel lefelé lógó elefántot lassan, óvatosan húzták ki a kútból. A megmentett állatot a közeli erdőben engedik szabadon.

Mikroműanyagot találtak a Mount Everest halálzónájában

Mikroműanyagot találtak a Mount Everest halálzónájában, 8440 méter magasságban. Valószínűleg hegymászók ruházatából vagy felszereléséből származik – közölték kutatók a One Earth című tudományos folyóiratban.

A szakértők 2019 tavaszán vettek hó- és vízmintákat a világ legmagasabb hegyén.

A fellelt mikroműanyag nagy része poliészterszálakból származó, kevesebb mint ötmilliméteres részecske.

Egy másik kutatócsoport műholdas felvételek elemezése alapján megállapította, hogy a Kumbu-gleccser az 1960-as évek óta több mint száz métert zsugorodott és a jégtömeg olvadása jelentősen felgyorsult. A klímaváltozás következtében a következő évtizedekben valószínűleg tovább gyorsul – írták a szakértők. Ez azért is problémás lehet, mert a gleccser olvadékvizétől függ több mint 230 millió ember vízellátása a Himalája térségében.

A Csomolungma egykoron az érintetlen természetet képviselte, az első, 1953-as ismert csúcshódítást követően beindult hegymászó-turizmus azonban jelentősen megnövekedett az elmúlt években.

Ez bár segített Nepál – az ENSZ szerint a világ egyik legkevésbé fejlett országa – gazdaságán, de a külföldről érkező turisták miatt a hegy a világ legmagasabban fekvő szemétlerakójává is változott.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.