A Momentum magyar olimpia elleni bűnét Cseh Katalin tovább tetézte: ő már politikai hulla, csak még nem tudja

Cseh Katalin ezzel nem pusztán politikai, hanem erkölcsi züllöttségről tett tanúbizonyságot.

2021. 08. 09. 11:32
CSEH Katalin
Budapest, 2019. oktber 12. Cseh Katalin, a Momentum EP-kpviselje az felszlal az ellenzk XV. kerleti kampnyzr rendezvnyn 2019. oktber 12-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személy szerint, mint sportszerető ember, soha nem tudom megbocsátani a Momentum nevű liberális politikai ügynökségnek, hogy 2017-ben budapesti népszavazási kezdeményezéssel megakadályozták, hogy Magyarország 2024-ben jó eséllyel olimpiát rendezzen. 

 

Ez a politikai bűn most, a tokiói olimpia befejezése után egy nappal különösen éles fényben mutatkozik meg: a magyar sport ismét bizonyította, hogy a világ élvonalához tartozik, sőt az olimpia alatt jött a hír – talán Milák aranyérme után –, hogy az újkori olimpiákat tekintve létszámarányosan Magyarország a legeredményesebb nemzet. Mert bár az első napok után úgy tűnt, ez nem a mi olimpiánk lesz, a második hét és főként a kajak-kenusok hajrája révén végül hat aranyat, hét-hét ezüstöt és bronzot szereztünk, ez húsz érem, ami öttel múlja felül az öt évvel ezelőtti, Rióban szerzett érmeink számát, s 26 év – Atlanta – óta ez a legjobb eredményünk. 

 

Mindez ékesen bizonyítja, hogy sportnemzet vagyunk, tele tehetségekkel, az egyik generáció a másik kezébe adja át a siker stafétabotját. Ha valamelyik ország méltó lenne arra, hogy olimpiát rendezzen, azok mi vagyunk. Ezért is volt helyes döntés 2015-ben megpályázni a 2024-es olimpia megrendezését. 

 

S éppen Tokió sikereinek fényében keményen fogalmazok, és nem véletlenül teszem: a Momentum a sportszerető emberek millióival szembeni fellépésével bűnben fogant párt. Sportszerető magyarok millióinak álmát zúzták szét a Nolimpia nevű népszavazási kezdeményezésükkel 2017 elején, mely kifejezetten önös, egoista, pártpolitikai célokat szolgált, és ráadásul Párizs malmára hajtotta a vizet. 

 

Márpedig a bűnben fogant pártoknak bűnhődniük kell. 

 

De persze min csodálkozunk? A Momentum – mint a globalista liberális körök magyarországi ügynöksége – 2017 óta is következetesen dolgozik a magyar nemzeti érdekekkel szemben, s ebben élen járnak az Európai Parlamentben fellépő képviselőik. Vehemensen és kezdeményezőn lépnek fel újra és újra annak érdekében, hogy Magyarországot jogi eszközökkel büntesse meg az unió, illetve, ne kapjon meg az ország nagyszabású pénzügyi támogatásokat, amelyek most – a pandémia okozta válság idején – különösen fontosak lennének. 

 

Ez nyilvánvalóan nemzetellenes politikai züllöttség, amelyre nincs bocsánat, s aminél, gondolnánk, nincs lejjebb. 

 

Kiderült, hogy mégis van: mégpedig Cseh Katalin EP-képviselő botránya. 

 

Internetes portálok kiderítették, hogy a Cseh Katalin és családja körül működő céghálózat az elmúlt években korrupciógyanús körülmények között szerzett meg 4,8 milliárd forint uniós pályázatot. Tényi István és mások feljelentései alapján már meg is indultak az ügyészségi vizsgálatok, hiszen számos körülmény ad gyanúra okot: cégek telephelyeinek váltogatása, összejátszás gyanúja, illetve olyan hologramos nyomdai technikára való pályázat benyújtása, mely technika már a cégek rendelkezésére állhatott a beadás pillanatában is stb., stb. 

 

Ráadásul mindezt tetézi Cseh Katalin politikai kétszínűsége: többek között ő is azt harsogja úton-útfélen, hogy a kormány visszaél az uniós pályázatokkal, csak a haverok és rokonok kaphatnak támogatást az uniós pénzekből. Ezek után pedig kiderül, hogy meglehetősen bűzlő pályázatokkal ő és családi céghálózata óriási összegekhez jut hozzá. 

 

Ám van itt még valami, ami a politikai züllöttségen is túlmutat. Ez pedig az a tény, hogy Cseh Katalinék a hologramos technológiára 2016 őszén beadott pályázatukat azzal is indokolják, hogy ez a technológia jól hasznosítható lesz az esetleges 2024-es budapesti olimpián is. 

 

És néhány hónapra rá, 2017 elején a Momentum beadja az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezését, amelyben Cseh Katalin is aktívan részt vesz… 

 

No comment.

 

Illetve dehogynem: Cseh Katalin ezzel nem pusztán politikai, hanem erkölcsi züllöttségről tett tanúbizonyságot. 

 

S ha számít még valamit az erkölcsi szempont a politikában – hiszek abban, hogy igen –, akkor Cseh Katalin politikai hulla, csak ő még nem tud róla. 

 

És lehet, hogy nemcsak ő politikai hulla, hanem a pártja is. 

 

Mert sem a politikai, sem az erkölcsi bűnök nem maradnak büntetlenül.

 

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője felszólal az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én (MTI/Balogh Zoltán)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.