A készpénz megszüntetése már a nyakunkon van: Ausztrália megkezdte!

Ha nem helyes nézeteket vallunk, akkor egyszer csak nem tudunk fizetni kártyával sem, amíg nem kérünk bocsánatot a Nagy Testvértől…

2023. 08. 16. 16:06
Készpénz egy táskában a kelebiai határátkelőnél Forrás: Szerbiai Vámigazgatóság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szabadságunknak több feltétele van, ezek döntő részét az emberi és állampolgári jogok jegyzékeiben felsorolják. De most már rá kell ébrednünk, hogy egyetlen korábbi nemzetközi szabadságjogi egyezmény sem tartalmazza azt a szabadságjogunkat, amiről mára kiderült és kiderül, hogy talán – természetesen az élethez való jogunkon túl – minden másnál a legfontosabb: 

ez pedig a szabad készpénzhasználathoz való jogunk.

Természetes, hogy ezt nem tartalmazhatta az ENSZ alapokmánya, illetve az ENSZ által 1948-ban elfogadott Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, de nem tartalmazhatta az 1966-os Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya sem. De még a 2009-ben hatályba lépett, uniós lisszaboni szerződés sem, amelyik teljes jogú hatályba emelte a szintén emberi jogokkal is foglalkozó Európai Unió Alapjogi Chartáját, amelyet eredetileg 2000-ben fogadtak el, de 2012-ben módosítottak.

Teljesen érthető, hogy a készpénzhez való szabad hozzáférés és használat joga nem szerepelt ezekben a dokumentumokban. 

Legelőször is azért nem, mert ez az őrült ötlet, a globális elit „találmánya”, hogy a készpénzt fel kell, hogy váltsa az egész világon a digitális pénz (a CBDC, Central Bank Digital Currency, vagyis a központi banki digitális valuta), még nem volt a láthatáron.

De lehet, hogy pontosabb úgy fogalmaznunk, hogy még nem hozták a Nagyfiúk az elképzelésüket a tudomásunkra, s főleg nem tettek lépéseket ennek irányában.

Főként a 2008–2009-es globális pénzügyi válság után juthattak el arra a következtetésre, hogy a pénzügyi rendszer egésze válságban van, főleg a dollár tartalékvaluta jellegének megroppanása miatt, s ekkortól kezdtek el azon komolyan gondolkodni, hogy milyen rendszerrel lehet felváltani a recsegő-ropogó dollárrendszert.

Az utóbbi években azonban erről már döntöttek a globális pénzügyi elit körei, s ennek megfelelően megadták az első nyilatkozatokat, majd 

az utóbbi hónapokban már megtették az első lépéseket is a készpénz megszüntetésének irányába.

Korábban már többször írtam, beszéltem erről, ezért csak távirati stílusban említem meg ezeket, mert közben történt egy további lépés, méghozzá Ausztráliában, ami már nagyon komolyan veendő.

2021-ben Agustín Carstens, a BIS, azaz a svájci, bázeli Nemzetközi Fizetések Bankjának elnöke jelentette be talán először a legvilágosabban, hogy már megvan a technológiájuk és a szándékuk is ahhoz, hogy az egész világon (!) bevezessék a CBDC-t és ezzel párhuzamosan megszüntessék a készpénzt. Büszkén jelentette be, hogy ezzel az összes ember pénzügyi cselekedeteit nyomon tudják követni, ami a teljes ellenőrzést teszi lehetővé számukra…

Ezek után jött Christine Lagarde-nak, az Európai Központi Bank vezetőjének nyilatkozata arról, hogy két-három éven belül be kell vezetni az unióban is a CBDC-t, de hasonlóképpen fogalmazott Kristalina Georgieva, az IMF elnöke is, s persze a WEF, tehát a Világgazdasági Fórum „nagy tekintélyű” elnöke, Klaus Schwab sem maradhatott ki a sorból, aki júniusban a kínai miniszterelnökkel nagy egyetértésben beszélt a digitális valuta szükségességéről. Természetesen Larry Fink, a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a BlackRocknak a vezetője is kiáll az ügy mellett – talán nem is érdemes folytatni a sort, annyira világos az összehangolt szándék.

Ehhez még annyit, hogy konkrét országok, például Nagy-Britannia, Svédország, Finnország, Norvégia és Izrael öles léptekkel halad a nemes cél, a készpénz megszüntetése felé, de még nem értek el odáig. S ne lepődjünk meg: Zelenszkij Ukrajnája is célul tűzte ki – a BlackRockkal és a WEF-fel együttműködve persze – a CBDC bevezetését!

Ezzel párhuzamosan most jött a hír: az ausztrál kormány és központi bank felgyorsítja a készpénzről digitális pénzre való áttérést. Korábban – nem véletlenül – a BIS-sel és a MasterCarddal kísérleti folyamatokat végeztek el, de jövőre már élesben akarják bevezetni az új rendszert, a szabadság megszüntetését.

Indoklásuk szerint az ausztrál társadalomnak 32-ról 16 százalékra csökkent a készpénzhasználata, csak azt felejtik el közölni, hogy a Covid miatt tértek át az emberek nagy számban a digitális fizetésre – és ez sem volt a véletlen műve, ne legyünk naivak…

Terveik azonban itt nem állnak meg: azt is célul tűzték ki, hogy a kreditkártyák időkorlátosak lesznek, tehát egy időn belül el kell költeni azokat. Ez már döbbenetes: ezzel már valóban elvesznek tőlünk minden szabadságot, nem beszélve arról, hogy ha nem helyes nézeteket vallunk, akkor egyszer csak nem tudunk fizetni kártyával sem, amíg nem kérünk bocsánatot a Nagy Testvértől…

Röviden ennyit, két megjegyzésem lenne a végére.

Az egyik, hogy amit Klaus Schwabék és Rothschildék CBDC néven be akarnak vezetni, már nem a hagyományos értelemben vett csereeszköz lesz emberek között, hanem egy világkormány hatalmi eszköze az emberek felett, tehát már nem pénz lesz, hanem uralmi eszköz.

A másik, hogy észre kell vennünk: az emberi és állampolgári jogok közé sürgősen be kell vennünk a készpénzhasználat jogát, mint szabadságunk legfontosabb alapfeltételét a XXI. században. Legyen emberi alapjog a korlátlan és kötetlen készpénzhasználat!

Dixi!

Borítókép: Illusztráció

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.