III. Károly király és Klaus Schwab globalista „csodálatos barátsága”

Őfensége és az önjelölt világuralkodó 2020. június 3-án együtt jelentették be a világot alapjaiban megváltoztatni kívánó Great Resetet, a Nagy Átalakítást.

2023. 08. 09. 17:24
III. KÁROLY
Ascot, 2023. június 22. III. Károly brit király hintón érkezik az ascoti derbire 2023. június 22-én, a hölgyek napján. A június 24-ig tartó, ötnapos lóverseny a brit társasági élet egyik legfontosabb eseménye. MTI/EPA/Neil Hall Fotó: Neil Hall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghatódunk, amikor látjuk, hogy a valahai Charles herceg, ma már III. Károly király Erdélybe látogat, ősei földjére. Ez szép.

Kevéssé hatódok meg akkor, amikor Károly király és Klaus Schwab, a Kissinger által menedzselt német közgazdász, a globalista, szinte világkormányzást „játszó” Világgazdasági Fórum (WEF) nevű szervezet elnökének csodálatos barátságát szemlélem.

És valahogy nem értem.

Pedig fontos vonatkozás ez.

És jó lenne érteni.

Történt ugyanis, hogy

őfensége – még mint herceg – és Klaus Schwab önjelölt világuralkodó 2020. június 3-án együtt jelentették be a világot alapjaiban megváltoztatni kívánó hatalmas projektet, a Great Resetet, a Nagy Átalakítást.

Ez utóbbinak az a lényege, melyről már sokszor írtam és beszéltem, hogy egyfajta újraértelmezett, liberális neokommunizmust vezetne be a világ egészében, valamiképpen a Világ liberálisai, egyesüljetek! szellemében. Ennek a projektnek a főbb elemei:

1. A magáncégek, a technokrata elit venné át a hatalmat fokozatosan az államoktól, s a nemzetállami szuverenitás a múlt rekvizitumai közé és feledésbe merülne.

2. A negyedik ipari forradalom szellemében újraépítenék a kapitalizmust, amelyben minden ember hasonló juttatásban, ellátásban részesülne, de közben elveszítené minden tulajdonát („nincsen semmim, de boldog vagyok”), mindent bérelne, s mindenki egyforma életmódot folytatna, létrejönne egy kozmopolita világtársadalom.

3. A robotizáció mellett létrejönne a transzhumanizmus, ami az ember és a gép egyesülését jelentené.

4. A Zöld Megállapodás, vagyis a brutális klímavédelem, amely a hagyományos ipar leépítését jelentené és egy olyan zöld világot, amely megvalósíthatatlan ugyan, de sok globalista zöldbárónak óriási hasznot jelentene.

Rosszmájú vélemények szerint a Great Resetet valójában nem is Schwab – ő kevés lenne ehhez –, hanem éppen Charles herceg indította be, mindenesetre tény, hogy a Great Reset hivatalos védnöke nem más, mint a mai Károly király. Érdekes, nem?

És az sem érdektelen, hogy Prince Charles már a 2020-as januári davosi fórumon is részt vett és felszólalt, s már akkor kiállt a Nagy Újraindítás mellett, s ezen belül is különösen a zöldmegállapodást, a klímavédelmet hangsúlyozta.

Mindenesetre, ha a dolgok mélyére akarunk nyúlni, akkor meg kell említenünk, hogy a Byline Times 2021. október 4-i cikke arról ír, hogy valószínűleg maga Charles a legnagyobb haszonélvezője zöld programjának. Mivel a brit korona birtokolja a tengerfenék nagy részét, a hatalmas nyereség az uralkodóhoz áramlik minden tengeri szélerőműpark megépítésével.

Ha jobban belegondolunk, ez a „klímavédelem” a növekvő energiaköltségekből származó hasznot közvetlenül a gazdagok zsebébe löki. Ez egy kidolgozott pénzújraelosztó gépezet, amelyben a lakosság egyre inkább elszegényedik.

Kérdések halmaza marad mindezek után.

Vajon a brit királyi család mennyire része a globális pénzügyi elitnek?

Vajon az óriási vagyonuk okán szoros kapcsolatot tartanak-e fent a legnagyobb bankárcsaládokkal, akiket most nincs is értelme felsorolni?

Vajon a szerencsétlen brit pórnép mit lát, érzékel a fenséges látvány, a pompa hátteréből? Vagy vajon csak az a dolga éppen, hogy ámuljon és bámuljon, és ne tudjon, ne értsen semmit, csak imádja Károly királyt (is)?

Vajon a megszerzett vagyon minden elemében kifogástalan hátterű-e?

Válasz helyett pusztán egyetlen tényt említek meg: a Vanguard, a világ második legnagyobb vagyonkezelőjének a legnagyobb részvényesei között – a Rothschildok és a Rockefellerek és mások mellett – ott van a brit királyi család.

Nem baj. Éljen a király!

Borítókép: III. Károly brit király hintón érkezik az ascoti derbire 2023. június 22-én, a hölgyek napján. A június 24-ig tartó, ötnapos lóverseny a brit társasági élet egyik legfontosabb eseménye (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.