Nem lehet cél az alacsony bér

Rossz termelékenység mellett óvatosan kell emelni a kereseteket.

Hajdú Péter
2016. 09. 24. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volner János (Jobbik) a hazai munkabérek nyugat-európai fizetésekhez való felzárkóztatását kezdeményezte a minap az európai uniós csúcstalálkozót megelőző egyeztetésen a miniszterelnöknél, amit a politikus szerint Orbán Viktor kioktatólag elutasított. A témáról ezúttal Csaba László közgazdászprofesszor fejtette ki véleményét. – Magyarország számára semmiképpen nem lehet cél Kínával, Indiával vagy éppen Vietnammal úgy versenyezni a külföldi tőke kegyeiért, hogy alacsonyan tartjuk a munkabéreket. Arra kell törekedni, hogy általánosan növeljük a hazai gazdaság termelékenységét: a vállalati értékláncban kell följebb kerülni, illetve nagyobb hozzáadott értékű, tudásigényes cikkek gyártására szakosodni. Egyelőre sajnos nagyon le vagyunk maradva ebben a tekintetben. Ahhoz azonban, hogy följebb kapaszkodjunk az értékláncban, sok tényezőt kell összehangolni, és csak a folyamat legvégén, a komplett gazdaság teljesítményemelésének eredőjeként lehet látványosan emelni a béreket. Addig ugyanis nincs mögötte valódi teljesítmény – jelentette ki Csaba László.

Szerinte olyan átfogó reformokra van szükség ma Magyarországon, amelyek egymásra épülő rendszerelemekként elősegítik a magasabb értéktöbbletet termelő gazdaság létrejöttét. Ennek részeként a jelenleginél sokkal nagyobb összegeket kell költeni az oktatásra, hogy ne gyorstalpalókon szerezzék végzettségüket a jövő fiataljai, hanem korszerű és magabiztos tudással lépjenek a munkaerőpiacra, ahol megfelelő munkakörülmények várják őket. Manapság egyre inkább a mindennapi munkába beépülő, mobiltechnológián alapuló iparágak terjednek el, s az ezekkel való munka elképzelhetetlen komoly előképzettség nélkül. De a vállalkozásoknak nemcsak hatékonyan használható, modern eszközparkról kell gondoskodniuk munkatársaik számára, hanem munkaszervezési ismeretekkel is segíteniük kell érvényesülésüket. Ehhez komoly összeget kell költeniük kutatás-fejlesztésre és innovációra. Ahhoz azonban, hogy az alkalmazott ki tudja hozni magából a maximális teljesítményt, egészségesnek kell lennie – hívta fel a figyelmet a közgazdász. Azaz nem spórolható meg az egészségügyre fordítandó jelentős összeg sem. Amíg a fenti tényezők nem teljesülnek, azaz marad az alacsony termelékenység, csak módjával lehet bért emelni, mert annak költségeit nem tudjuk kitermelni. Különösen igaz ez a kisebb vállalkozások többségére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.