Kiszáll a magyar milliárdos a CBA-ból? A Lidllel folyhatnak a tárgyalások

Állítólag eladja üzleteinek legalább egy részét Baldauf László.

MN
2017. 12. 05. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eladja üzleteinek legalább egy részét a milliárdos magyar üzletember, a CBA-alapító Baldauf László – tudta meg két forrásból a Portfolio.

A cikk szerint a Lidlbe járhatnak majd azok, akik a Blaha Lujza téren szoktak bevásárolni a CBA-ban, ugyanis Baldauf megegyezett a német kiskereskedelmi lánccal az üzletről. A Ferenciek terén lévő boltról is előrehaladott tárgyalások folynak, a napokban üthetik nyélbe az üzletet, és Baldauf további boltok, illetve bérleti jogok értékesítését is tervezi, ám igyekszik a legnagyobb titokban tartani azt, hogy állnak a tárgyalások – teszik hozzá.

Cégein keresztül Baldauf Lászlót, valamint a Lidl Magyarországot is megkeresték az üzlettel kapcsolatban, ugyanakkor Baldauf cégeitől nem érkezett válasz, a Lidl pedig azt közölte, hogy nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

A Portolifo egyik forrása szerint viszont az egykori CBA-elnök nem csak a német diszkontlánccal folytat tárgyalásokat, egyes boltjait egymással összekötve értékesítené. Tőle úgy tudják, hogy Baldauf megválna például a budapesti Arany János utcai, tárnoki, ürömi, erdőkertesi, szadai érdekeltségétől is.

„Én is hallottam a pletykákat, miszerint Baldauf úr kiszállna, de nem tudom, hogy végül megvalósulnak-e ezek az üzletek, különösen azért, mert a kérdés politikailag rendkívül kényes, a vevői oldalon nem magyar cégek vannak, Baldauf úr pedig remek diplomata, nem hiszem, hogy konfliktust vállalna a kormánnyal” – mondta egy másik, a kiskereskedelmi szektorra rálátó forrás a portálnak. Ugyanakkor kiemelte, hogy Baldauf kényszerpályán is lehet – akár korából kifolyólag is, ha a család nem viszi tovább az üzletet –, ami indokolhatja a boltok eladását. Az egyik forrás kiemelte, hogy az egykori CBA-elnök több céggel is tárgyalhat jelenleg, a folyamatok eredményeként pedig akár tovább is csökkenhet a magyar cégek aránya a kiskereskedelemben.

„Hazai üzletláncok nem biztos, hogy meg tudnák vagy akarnák venni a boltokat, nem is abba a súlycsoportba tartoznak, mint a multik” – vélekedett az egyik forrás.

Összességében mindketten arra számítanak, hogy a boltok eladásáról szóló tárgyalások folytatódhatnak a következő időszakban – derül ki a Portfolio cikkéből.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.