A siker titka most az alkalmazkodás és a változás

Beruházásra buzdítja az agrárminiszter a magyar gazdákat.

2024. 01. 24. 17:17
HZ1_6496
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A siker titka most az alkalmazkodás és a változás – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a 42. AGROmashEXPO és AgrárgépShow nemzetközi kiállítás megnyitóján. Ha versenyképesek akarunk lenni, nem úszhatjuk meg a fejlesztést – nyomatékosította, egyben megköszönte a kiállítóknak, hogy elhozták gépeiket és megmutatják a jelenben a jövőt. Ahhoz ugyanis, hogy alkalmazkodni tudjunk, a kihívásoknak meg kell felelni, amihez pedig szükség van az új technológiákra is.

A miniszter a Világgazdaság ismertetése szerint elmondta, hogy a fejlesztésekhez a kormány biztosítja a feltételeket, és 2027-ig 2900 milliárd forint áll rendelkezésre ahhoz, hogy a gazdálkodók megvásárolhassák a legmodernebb technológiákat. Utóbbiaktól pedig azt kérte: merjenek beruházni!

– A „Legyél te is agrárgépész!” programnak köszönhetően 2015 óta közel ötszörösére emelkedett az agrárgépész szakiskolákba jelentkezők száma – mondta Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) elnöke. A szervezet egy tehetséggondozó program bevezetését is tervezi, amelyben a legkorszerűbb technológiákat teszik elérhetővé a fiatalok számára. Az idei kiállításra háromezer diákot várnak, akiknek a MEGFOSZ és a Hungexpo biztosította az ingyenes belépést és a kedvezményes utazásukat is támogatták.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/agrar/2024/01/beruhazasra-buzditja-az-agrarminiszter-a-magyar-gazdakat#google_vignette

Borítókép: Nagy István agárminiszter (Fotó: Havran Zoltán)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.