A magyarok továbbra is a rántott húsra szavaznak

Idén is toronymagasan vezetnek a rántott húsételek egy felmérés szerint.

Magyar Nemzet
2020. 10. 22. 11:43
null
A nyershús és a feldolgozott húsfélék közötti nagy árrés oka az eltérő áfakulcs Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén is toronymagasan vezetnek a rántott húsételek a Falatozz.hu által legújabban felmért rendelési toplistán, amely a frissensültek iránti országos lakossági keresletet mérte fel.

Sokan áttértek az internetes rendelésre, akik szerint a vendéglőkben nagyobb a kockázat, hogy elkapják a vírust Fotó: Bach Máté

A felmérésből kiderült, hogy az összes házhoz szállított étel 11 százaléka a rántott ételek közül kerül ki, és továbbra is a csirkemell a legnépszerűbb a magyar fogyasztók körében, amelyből négyszer annyi fogy panírozottan, mint a roston sült változatból – közölte a portál.

A húst leginkább rántva szeretik a magyarok, habár a levesek népszerűségével nem hasonlították össze a népszerű főfogást Fotó: Mindmegette.hu

Ugyancsak magas az igény a gyerekek és a vegetáriánusok körében a rántott sajtok iránt, illetve nagyon gyakran kérik a vendégek a cordon bleu-t. A dobogó negyedik helyén a rántott sertésszelet szerepel, amelyből majdnem harmadannyit rendelnek, mint a csirkéből készült változatból.

Leginkább a csirke panírozott változatát keresik a házhoz rendelők, más szárnyasok a sülteknél keresettek Fotó: MTI

Az ötödik helyre a milánói sertésborda, a hatodikra a mátrai borzaska, a hetedikre pedig a roston sült csirkemell került a házhoz kért készételek népszerűségi listáján. Ezeket követi a bolognai sertésborda és végül az utolsó helyre szorult kijevi csirkemell.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.