Száguldott a Lolita expressz

Sokan magyarázkodásra kényszerülnek azt követően, hogy a napokban letartóztatták a New York és London felső köreivel kiterjedt kapcsolatrendszerben álló amerikai milliárdost, Jeffrey Epsteint.

Magyar Nemzet
2019. 07. 09. 17:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Válogasd meg jól a barátaidat! – Amerikában és Angliában is szembesül most a felső tízezer az örök igazsággal. Többek között Donald Trump amerikai elnök, egyik elődje, Bill Clinton, valamint András yorki herceg – II. Erzsébet brit királynő harmadik gyermeke – környezetében is sorra magyarázkodásra kényszerülnek azt követően, hogy a napokban letartóztatták a New York és London felső köreivel kiterjedt kapcsolatrendszerben álló amerikai milliárdost, Jeffrey Epsteint, majd vádat is emeltek ellene kiskorú lányokkal szembeni sorozatos szexuális visszaélések miatt. Bill Clinton például repülési adatok szerint több mint két tucatszor utazott Epstein magángépén, amelyet a szintén a fedélzetén szállított kiskorú lányok miatt Lolita expressznek is neveztek. De az exelnök hivatala most azt állítja, Clinton semmit nem tudott a „szörnyű bűncselekményekről”. Trump még egy 17 évvel ezelőtti interjúban remek fickónak nevezte a 66 éves befektetőt, hozzátéve, „legalább annyira szereti a csodaszép nőket, mint én, és sokuk a fiatalabbak közé tartozik”. – Mélyen sajnálom, hogy Jeffrey Epsteinnek bármi köze volt hozzám – ezt még korábban közölte Sarah Ferguson, András herceg volt felesége, akit a férfi anyagilag is kisegített.

A vádirat szerint Epstein 2002 és 2005 között emberkereskedelemmel foglalkozó hálózatot működtetett, szándékosan kiskorúakat, köztük 14 esztendős lányokat csalva New York-i házába – amely egész Manhattan városrészben a legnagyobb otthonnak számít – és floridai villájába, majd kiközvetítette, illetve maga is szexuálisan zaklatta őket. Alkalmanként több száz dollárt fizetett áldozatainak, miközben tudatában volt, hogy kiskorúak, állítják róla. Néhányuknak külön fizetett, hogy másokat csábítsanak a hálózathoz. De a milliárdos korábban azt állította: fogalma sem volt arról, hogy az áldozatok kiskorúak, és a szexuális kapcsolatokra szerinte közös megegyezéssel került sor.

A mostani vádemelésre több mint egy évtizeddel azt követően került sor, hogy Epstein ugyanezen ügyben elkerülte a szövetségi vádemelést, emlékeztet a távirati iroda. 2009-ben ugyanis az enyhébb bűncselekménynek számító prostitúció vádjában kötött vádalkut. Akkor 13 hónapos börtönbüntetésre ítélték, amelyet le is töltött, noha napközbeni teendőire hivatkozva elhagyhatta a büntetés-végrehajtási intézetet. A vádalkut kitárgyaló ügyészek egyike akkoriban Alexander Acosta volt, aki ma a Trump-kormány munkaügyi minisztere. Az egész ügyet annak nyomán melegítették fel egy évtized elteltével, hogy idén egy floridai bíró arra jutott: a vádalkut megkötő ügyész megsértette a törvényeket, mert az alkuról nem tájékoztatta az áldozatokat. Miután a Miami Herald lap foglalkozott az üggyel, és a kongresszus több tagja is felháborodott nyilatkozatot tett, az igazságügyi tárca újranyitotta a dossziét.

Nancy Pelosi demokrata párti házelnök a „lelkiismeretlen megegyezés” miatt keddre virradóra Acosta lemondását követelte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.