Soros beveti csodafegyverét Trump megbuktatására

Az ACORN a 2008-as elnökválasztás előtt választói regisztrációval foglalkozó csoportok között volt, és a republikánus gyanú szerint felelősség terhelte őket a regisztrációs csalásokért – írja a Tűzfalcsoport.

Forrás: TŰZFALCSOPORT2020. 01. 07. 15:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa-szerte előszeretettel bírálja a balliberális hatalmi és médiaelit az éppen kormányon lévő jobboldali kormányokat a választások tisztasága miatt. Kedvelt érvelési paneljük, fordulatuk, hogy hogy a jobboldali kormányzatok kényük-kedvük szerint manipulálják a választási rendszert vagy a polgárok regisztrációjának feltételeit. A tengerentúli példa azonban arra világít rá, hogy ez a szándék és ösztön valójában nagyon is a baloldal sajátja, sőt még ellenzékben is folyamatos kísérleteket tesznek a szavazások nem tiszta befolyásolására. Ebbe működött közre az Association of Community Organizations for Reform Now (ACORN) is, amely küldetése szerint autonóm közösségi alapú szervezetek nemzetközi gyűjtőszervezeteként funkcionált 1970 és 2010 között. Hivatalosan alacsony és közepes jövedelmű családok számára nyújtott támogatást, a többi közt a választói regisztrálás, egészségügyi ellátás, megfizethető lakhatást és más kérdések kapcsán – írja a Tűzfalcsoport.

Az ACORN a 2008-as elnökválasztás előtt választói regisztrációval foglalkozó csoportok között volt, és a republikánus gyanú szerint felelősség terhelte őket választói regisztrációs csalásokért – a szervezettek kapcsolatban az összeférhetetlenség kérdése is fölmerült. Az Egyesült Államokban – alapesetben – csak azok a polgárok szavazhatnak, akik előzetesen regisztrálják magukat, sokan azonban nem teszik meg maguktól ezt a lépést. Az ACORN a 2008-as választási kampány során mintegy 1,3 millió embert győzött meg arról, hogy vetessék magukat nyilvántartásba. A demokraták 2008-as előválasztása során az ACORN nemzeti politikai akcióbizottsága, az ACORN Votes Barack Obamát támogatta, vagyis azt a jelöltet, aki az 1990-es években még az ACORN helyi tanácsadójaként működött. Obama kampánya 800 ezer dollárért kérte fel az ACORN tagvállalatát, hogy az előválasztási kampányt segítse. Az általános elnökválasztási kampányban viszont már mellőzték az együttműködést – fejti ki a Tűzfalcsoport.

A liberális választási akciószervezet jóhíre 2008 után egyre többször szenvedett csorbát, ahogy a szervezet működésének tisztasága a sorozatos botrányokban megkérdőjeleződött. Ennek példája volt a következő eset: Hannah Giles és James O'Keefe konzervatív aktivisták 2009 szeptemberében a Fox News és Andrew Breitbart BigGovernment.com weboldalán szerkesztett, rejtett kamerafelvételeket hoztak nyilvánosságra, amely videókban Giles prostituáltként, O'Keefe pedig a barátjaként adta elő magát az ACORN alkalmazottainak irányába. A videókat 2009 nyarán vették fel, nyolc város ACORN irodáinak meglátogatása során, és a videós anyagok célja annak leleplezése volt, ahogy Giles és O'Keefe részére ACORN-alkalmazottak tanácsot adtak adóelkerülés és a hatóságok általi észlelés elkerülése érdekében, a felvételek tanúsága szerint adócsalás, embercsempészet és gyermekprostitúció terveinek megvalósításához – írja a Tűzfalcsoport.

A videók nyilvánosságra hozatala megtette hatását, ugyanis az amerikai Kongresszus megszavazta az ACORN szövetségi támogatásának megszüntetését. Bár a döntést később megsemmisítette egy szövetségi bíróság egyik határozata – miszerint az intézkedés alkotmányellenes bűncselekményről szól –, 2010. augusztus 13-án a szövetségi fellebbviteli bíróság mégis fenntartotta az ACORN szövetségi támogatását elvágó kongresszusi határozatokat – írja a Tűzfalcsoport.

Március 19-én a New York Times arról adott a hírt, hogy a közel 40 éve működő ACORN csődbe került; így a lap értesülése szerint csoport harminc szövetségi állami részéből tizenöt szervezeti egység az azt megelőző fél évben feloszlott. A sajtóértesülés szerint pedig más, akár nagyobb egységek (New York-ban és Kaliforniában) nevet változtattak, megszakítva kapcsolatukat az országos szervezettel. A lap arról is értesült, hogy nem sokkal korábban már telekonferenciát is terveztek a csődeljárások megvitatására. és miután a szövetségi kormányzat nem támogatta tovább az ACORN-t, a magánadományozók is fokozatosan eltűntek. Végül 2010. március 22-én a szervezet arról adott tájékoztatást, hogy az igazgatóság döntése alapján április 1-jéig bezárja a fennmaradó szövetségi állami filiáléit és a helyi irodákat anyagik okok miatt – teszi hozzá a Tűzfalcsoport.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.