Több tucat embert őrizetbe vettek német nagyvárosokban

Berlinben, Frankfurtban és Münchenben sem tartották be a távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

Magyar Nemzet
2020. 05. 09. 20:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harag napját tartották több német nagyvárosban is, és a hatóságoknak közbe kellett avatkozniuk, miután többen gyűltek össze, mint amennyit a koronavírus-járvány miatti szabályozás jelenleg megenged, illetve a megkövetelt másfél méteres távolságot sem tartották be az emberek. Német sajtóbeszámolók szerint Berlinben, a Reichstag a szövetségi parlamentnek otthont adó épülete előtt mintegy harminc embert vettek előzetesen őrizetbe, de a tüntetést nem oszlatta fel a rendőrség. Szélsőjobboldal-ellenes jelszavakkal, illetve a „korona-őrület”, a szabadságuk korlátozása ellen is tiltakoztak a demonstrálók.

Frankfurtban több mint ötszázan, Münchenben pedig háromezren tüntettek a Der Spiegel hírmagazin portáljának beszámolója szerint, holott a bajor fővárosban 80 fős demonstrációt jelentettek csak be előzetesen a szervezők. Oltásellenes aktivisták is tiltakoztak a jogaik védelmében. A demonstrációt nem oszlatták fel, miután a résztvevők békésen viselkedtek.

A liberális hamburgi hetilap ugyanakkor „hazugságviharról” ír az elmúlt időszak német tüntetéshulláma nyomán.

„Tüntetéseken és az interneten szélsőjobboldaliak és -baloldaliak uszítanak a koronavírus miatti intézkedések ellen. Az összeesküvés-ideológusok tézisei olyan embereket is elérnek, akik valójában az alaptörvény talaján állnak”, írják „Németország új haragos polgárairól”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.