A liberálkommunista véleményterror nem ismer kegyelmet

Az Egyesült Királyság egyre inkább intoleráns országgá válik. Így reagált egy keresztény jótékonysági szervezet vezetője, miután az LMTB-közösség nyomására a számlavezető bankjuk felmondta a szerződésüket. A megdöbbentő eset rávilágít arra, milyen erős a liberális befolyás minden szektorban, hogyan próbálják ellehetetleníteni a konzervatív értékek képviselőit akár ilyen módszerekkel, akár úgy, hogy egyszerűen kirúgják állásából azt, aki felvállalja jobboldali véleményét. Erre is számos példát láthattunk az elmúlt hetekben, hónapokban.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 07. 26. 17:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptembertől a Barclays bank megszünteti az észak-írországi keresztény jótékonysági szervezet, a Core Issues Trust (CIT) bankszámláját, miután a közösségi médiában kampány indult ellenük, mondta el a CIT vezérigazgatója, Mike Davidson. A szervezetet azért kezdte támadni a LMBT-közösség, mert úgynevezett „kigyógyítóterápiákat” (conversion therapy) tartanak olyanoknak, akik nem kívánnak melegként élni, hívja fel rá a figyelmet a Breitbart.

„Ha egy közösségi médiás szerveződés el tudja érni egy banknál egy keresztény szolgálat számlájának megszüntetését, akkor a Bibliához hű keresztény szervezetek már semmit sem tehetnek”; „az Egyesült Királyság egyre intoleránsabb országgá válik” – jelentette ki Mike Davidson. Hozzátette: a Facebook is letiltotta oldalukat, és figyelmeztetés nélkül megszüntették Paypal-hozzáférésüket is, így adományokat is csak korlátozottan tudnak gyűjteni.

A megdöbbentő eset is rávilágít arra, milyen erős a balliberális véleményformálók befolyása az élet minden terültén, és hogyan tudják a közösségi média segítségével ezt tovább növelni.

A Facebookot egyébként is számos kritika érte az elmúlt években, amiért cenzúrázta például amerikai republikánus párti képviselők véleményét és blokkolta hirdetéseiket, befolyásolva a 2016-os választási kampányt az Egyesült Államokban. De Nagy-Britanniában is súlyosan korlátozta a szólásszabadságot a Facebook többek közt azzal, hogy letiltotta a Breitbart News korábbi főszerkesztője, Milo Yiannopoulos, valamint Laura Loomer és Paul Joseph Watson politikai kommentátorok posztjait, videóit. Yiannopoulos, Loomer és Watson „bűne” az volt, hogy kritizálták az iszlám radikalizmust, az eltúlzott feminizmust, az ökológiai hisztériakeltést és a politikai korrektséget, vagyis szembementek a Facebook vezérei által követett liberális alapelvekkel.

De nem csak a közösségi oldalakon erős a vélemények cenzúrája, többeknek az állásukba került, amiért ki merték fejezni konzervatív véleményüket.

A brit Kristie Higgs 43 éves elkötelezett keresztény tanársegédet azért bocsátották el állásából, mert petíciót kezdeményezett a transzgender témák oktatása ellen az általános iskolákban. A vádak szerint Higgs homofób és előítéletes nézeteknek adott hangot.

Egy egyetemi professzort azért bocsátották el, mert azt a véleményt osztotta, hogy szerinte igenis léteznek és fontosak a biológiai nemek. Az antropológusnak egyéb genderkritikus megszólalásai is voltak, ami miatt a diákok úgy érezték, nem biztosít biztonságos környezetet nekik és ezt jelezték a vezetésnek is.

Keresztény hitvallása és nézetei miatt állítottak pellengérre egy brit orvost élő adásban. Dr. Mackereth állítása szerint azért bocsátották el új munkahelyéről, mert egy kérdésre válaszolva kijelentette: vallási meggyőződésből nem lenne hajlandó hölgyemnek szólítani egy 180 centis, szakállas férfit. A reggeli tévéműsor vezetője ráadásul bigottnak nevezte a doktort.

Eltávolították pozíciójából Kanadában a Viktória Egyetem zoológusprofesszorát is, mert az aktuális klímahisztériának ellentmondó módon azt merte nyilatkozni, hogy a Föld jegesmedve-populációja nem csökken, hanem bővül, és hogy az állatok állítólagos éhhalálához semmi köze sincs a globális felmelegedésnek, ez csak egy zöld fake news.

Az utóbbi időben pedig már nemcsak a genderideológiával vagy a klímaváltozással kapcsolatos véleménye miatt érhet valakit durva támadás, hanem amiatt is, ha nem ért egyet a Black Lives Matter mozgalom radikális, pusztító akcióival.

Húsz éve dolgozott a San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeumának főkurátoraként Gary Garrels, akinek most egy rasszistának ítélt mondata miatt távoznia kell állásából. A San Franciscó-i múzeum a BLM-mozgalom hatására hosszú közleményben tudatta, hogy támogatja a társadalmi igazságosságot, és ennek jegyében június végén külön igazgatót is kinevezett a „sokszínűség, a befogadás és a valakihez tartozás” pozíciójára.

Gary Garrels, a múzeum főkurátora egy sajtótájékoztatón maga is megerősítette, hogy igyekezni fog még több fekete és színes bőrű művészt megtalálni és alkotásaikat kiállítani a Modern Művészetek Múzeumában. Azt is hozzátette azonban, hogy „nem akarunk fordítottan diszkriminálni, és továbbra is meghívunk fehér művészeket”. Ez a mondata azonban azonnal felháborodást keltett a radikális véleményformálók körében, és a „fordított diszkrimináció” kifejezést „fehér felsőbbrendűséget hirdetőnek és rasszistának” nevezték, elbocsátásáért pedig online petíciót indítottak.

A New York-i MaryMount Manhattan College professzorának, Patricia Simonnak pedig csupán annyi volt a bűne, hogy elaludt egy Zoom-konferencián, amelynek témája éppen a rasszizmusellenesség volt. Ebből egyesek arra a következtetésre jutottak, hogy a nő rasszista. A professzor viszont állítja, hogy nem aludt, csupán éppen lehunyta a monitor előtt elfáradt szemét, a videóbeszélgetésből kifotózott képet pedig az engedélye nélkül használták fel.

A liberális véleményterror a sajtót is elérte. Az elmúlt hónapokban több újságírót és szerkesztőt is támadások értek.

Június elején robbant a hír, miszerint lemondott a The New York Times publicisztikai rovatának vezetője. James Bennet távozásával egyidejűleg leváltották a publicisztikai rovat helyettes vezetőjét, Jim Diaót is, akit hírszerkesztőségi munkára helyeztek át. Az új, megbízott rovatvezető Katie Kingsbury lett.

A rovatvezetőnek azért kellett távoznia, mert szerdán megjelentette Tom Cotton, Arkansas állam republikánus szenátora véleménycikkét az Egyesült Államokat megrázó tüntetéssorozatról. A Vessétek be a katonákat (Send In the Troops) című cikkben Cotton amellett foglalt állást, hogy az erőszakos tüntetők ellen keményen kell fellépni, akár a katonák bevetésével is.

Szintén a BLM-tüntetések kirobbanása után a Philadelphia Inquirer című amerikai lap főszerkesztője is lemondásra kényszerült egy vitatott főcím miatt. Stan Wischnowski Az épületek is számítanak (Buildings Matter, Too) főcímet adta egy építészeti kritikának, amelynek a szerzője a többi között arról írt, hogy a részben a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) nevű mozgalom szervezte tüntetéseken megjelenő erőszakos elemek üzleteket gyújtottak fel és épületeket rongáltak meg, közöttük műemlék épületeket is. A vitatott főcím összecsengett a Fekete életek számítanak mozgalom elnevezésével, s a szerkesztőség afroamerikai munkatársai tiltakozni kezdtek. Wischnowski 20 évig dolgozott a lapnál – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.