Éric Zemmour: Ne a bevándorlók határozzák meg Franciaország bevándorlási politikáját!

Brüsszel tömegközlekedési vállalata törli üzleti nyelvéből a „fekete” szót, mert szerintük diszkriminatív · Franciaországban hamarosan törvény rendeli el a kötelező karantént is · Első alkalommal mutattak ki koronavírusos fertőzést svéd kutyánál · A közismert francia esszéíró, Éric Zemmour a bevándorlás problémájáról beszélt.

Forrás: Mediaworks2021. 07. 15. 11:56
null
A publicista szerint a politikai iszlám is fenyeget Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel tömegközlekedési vállalata törli üzleti nyelvéből a „fekete” szót

Brüsszel közösségi közlekedési vállalata, az STIB bejelentette, hogy felhagy a „fekete” szó használatával, amelyet Belgium egyik hivatalos nyelve, a flamand használ a bliccelő, flamandul „feketén utazó” utasok leírására. A feketén utazó szókapcsolat semmi másra nem utal, mint arra, hogy valaki jegy nélkül, azaz jogtalanul veszi igénybe a szolgáltatást. A brüsszeli közlekedési vállalat szerint azonban a feketén utazó kifejezés diszkriminatív.

Az STIB szóvivője, An Van Hamme elmondta, hogy egyelőre csak a bántó kifejezés használatát tiltják meg, de még nem született meg a megoldás annak helyettesítésére, az új szakkifejezésen ezután gondolkodnak majd. Az ország flamand régióinak közösségi közlekedését biztosító vállalata, a De Lijn ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy mivel náluk még senki nem reklamált az emberemlékezet óta használt szóösszetétel miatt, a flamand vállalatnak nem áll szándékában kitörölni azt sem saját, sem utasai szótárából.

Forrás: brusselstimes.com

Franciaországban hamarosan törvény rendeli el a kötelező karantént is

Az előkészületben lévő francia törvény, amely többek között a koronavírus elleni kötelező védőoltást és a Covid-igazolványok használatának kiterjesztését rendeli majd el, ezentúl törvényileg írja majd elő a vírusfertőzöttek számára a tíznapos hatósági karantént.

Franciaországban eddig kizárólag a nemzeti betegbiztosító, az Assurance Maladie kérhette meg a koronavírusos fertőzöttet az otthonmaradásra, de az új törvény – a kérésből törvényi erőre emelkedéssel – erőteljesebb nyomást gyakorol majd az érintettekre, és szigorúan szankcionálja az izoláció szabályait megszegőket. A törvényjavaslat azt is kilátásba helyezi, hogy a Covid-igazolványok ellenőrzésére kötelezett intézmények akár 45 ezer euró pénzbüntetést is kaphatnak (esetenként), ha nem ellenőrzik a betérő vendégek egészségügyi igazolásait. A francia parlament július 21-én vitatja meg az új törvénytervezetet.

Forrás: francetvinfo.fr

Első alkalommal mutattak ki koronavírusos fertőzést svéd kutyánál

Korábban tigrisnél és oroszlánnál, most pedig kutyánál mutattak ki Covid–19-fertőzést Svédországban. A kutyát felső légúti megbetegedés miatt kellett kórházban ápolni, az állat környezetében többen is megbetegedtek a kórokozótól, illetve azt gyanították, hogy az eb lehet a kapcsolat egy fertőzési láncban, ezért tesztelték, ami pozitív eredményt mutatott. Egyelőre még vizsgálják, hogy ugyanaz a vírustörzs lehet a felelős a kutya és a környezetében lévő emberek megbetegedéséért. A helyi tisztifőorvos-helyettes ugyanakkor közölte, az állattartóknak nincsen okuk aggódni, feltehetően ez egy egyedi eset.

Forrás: SVT

Éric Zemmour
Fotó: Teknős Miklós

Éric Zemmour: ne a bevándorlók határozzák meg Franciaország bevándorláspolitikáját!

A közismert francia esszéíró és politikai elemző, Éric Zemmour a francia nemzeti ünnepen, a CNews televízió adásában beszélt ismét a Franciaországot sújtó és hatalmas méreteket öltő bevándorlás problémájáról. Éric Zemmour kifejtette, hogy a franciaországi migrációt elsősorban Párizsban kell megállítani, azaz a francia kormány kezében van a megoldás és a felelősség is. „Elfogadhatatlan, hogy nemzetünk migrációs politikáját és az azzal kapcsolatos döntéseket átengedtük maguknak a migránsoknak. Azonnal meg kell szüntetni azt a képtelen helyzetet, hogy a migránsok határozzák meg Franciaország bevándorlási szabályait! Az irányítást és a döntés jogát vissza kell adni a francia népnek és az őket képviselő ország vezetőknek. A bevándorlást csak Párizs állíthatja meg” – fejtegette meggyőződéssel Zemmour.

A politikai elemző már áprilisban is éles hangon bírálta azokat a francia politikusokat, akik nem hajlandók egyenlőségjelet tenni a dzsihadizmus és a bevándorlás között. „Amikor Bruno Le Maire, a pénzügyi és gazdasági miniszter vagy Gabriel Attal kormányzóvivő is azt hajtogatja, hogy a két jelenség között nincs összefüggés, akkor hülyére veszik az embereket. Ez elfogadhatatlan, még hallgatni is rossz. Napjainkban az emberiség történelme során még nem látott migrációnak vagyunk a szemtanúi és az elszenvedői” – figyelmeztetett ismét Zemmour.

Forrás: valeursactuelles.com

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.