Halálosan megfenyegették az iszlamizációról forgató riporternőt

A műsorban szereplő fiatal jogász után a riportot készítő újságírót is halálos fenyegetések érték, rendőri védelmet kapott Franciaországban. A belügyminiszter szerint mindent megtesznek az elkövetők kézre kerítése érdekében, Éric Zemmour jobboldali elnökjelölt szerint pedig több millióan hálásak a riporternő bátorságáért – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 01. 31. 14:37
Ophélie Meunier
Forrás: Twitter.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos fenyegetéseket kapott az a riporternő, aki a Franciaország eliszlámosodásáról szóló riportműsort készítette. Nem ő az első, akit a műsor kapcsán támadtak.

Amint arról a V4NA is beszámolt, a Zone Interdite (tiltott zóna) nevű francia műsor riportját követően elszabadultak az indulatok. A riport ugyanis részletesen beszámolt róla, hogy a fővárostól alig két órányira lévő Roubaix nevű település olyan mértékben eliszlámosodott, hogy egymást érik a halal hentesek, iszlám köteteket árusító könyvesboltok és több olyan játékboltot is találtak a riporterek, ahol az iszlám tanoknak megfelelő, arc nélküli babákat árulnak – közölte a V4NA.

A műsort követően a riportban szereplő fiatal helyi jogász, Amine El Bahi elérhetőségét közzétették a közösségi oldalakon, majd több halálos fenyegetést is kapott, volt, aki a torkát vágta volna el, de lefejezéssel is megfenyegették – a 25 éves férfi a BFMTV műsorában beszélt a történtekről.

Ezzel azonban még koránt sincs vége a fenyegetéseknek,

most a riportot készítő újságíró, Ophélie Meunier kapott halálos fenyegetéseket, ami miatt rendőri védelem alá helyezték.

A Le Figaro nevű lap szerint a fiatal újságíró és a jogász semmiféle bűnt nem követett el, hiszen az egyik csak a riporteri munkáját végezte, míg a másik bemutatta a város eliszlámosodását. A lap ugyanakkor kitér rá, hogy a történteket követően

egyértelművé vált az iszlamizmus és a terrorizmus közötti kapcsolat, ugyanis az iszlamizációt bírálók szinte automatikusan fenyegetések célpontjává válnak, a rendvédelmi szolgálatok pedig képtelenek megbirkózni a nagy számban érkező fenyegetésekkel.

A cikk írója, Céline Pina esszéista úgy véli, hogy ami a riporternővel, Ophélie Meunier-vel történik, semmiben sem különbözik attól, ami az iszlámot kritizáló kamaszlánnyal, Milával történt. A cikk írója szerint az a lényeg, hogy politikai erőszakkal és a hatalom gyengeségének kihasználásával saría szabályokat írjanak elő, ily módon pedig

az iszlamofóbia vádja a cenzúra új fegyverévé vált.

Céline Pina szerint az iszlamista fenyegetés nagyon is valós, és akik nem hajlandók elhallgatni, azok komoly árat fizetnek érte, ugyanis mindennapos fenyegetéssel kell szembenézniük, ami Damoklész kardjaként lóg a fejük fölött. A cikk írója szerint az iszlamizmus az az ideológia, amely egyesíti a terrorista és a politikai vonalat, ugyanazon célok szolgálatába állítva őket, ami nem más, mint a muszlim arab származású emberek újraiszlamizálása, és Európa iszlám területté történő átalakítása, hozzátéve, hogy ezeket a radikális mozgalmakat nagyban segíti a hatóságok vaksága.

Céline Pina azt is kifejti, hogy egyes politikusok bűnrészesnek tekinthetők. Külön kiemeli a baloldali Engedetlen Franciaország (La France Insoumise) nevű párt vezetője, Jean-Luc Mélenchon és a párt szóvivője, David Guiraud megnyilvánulását, akik szerint a riport a muszlimokat vádolja és rasszizmust hirdet. Az esszéista azonban hangsúlyozza, hogy az áldozattá válásnak a fent említett retorikája, amely azonnal beindul, amint az iszlamista módszerek lelepleződnek, egy jól ismert gyakorlat, amelynek az a célja, hogy az emberek figyelmét elterelje a halálos fenyegetések és a potenciális kivégzések valóságáról, valamint az, hogy megsajnálják az „üldöztetett” muszlimokat.

A cikk írója kiemeli, azt szeretné elérni, hogy a francia kormány végre reagáljon a fenyegetésekre, mivel a politikai világ továbbra is szemet huny a jelenség felett. Hozzátette, hogy mindaddig, amíg a szeparatizmus elleni küzdelem nem az identitásalapú iszlám befolyási politikájára helyezi a hangsúlyt, az újságírók, a tanárok, a rendőrök és azok lesznek a politikai célpontok, akik felhívják a figyelmet a veszélyre.

A megfenyegetett újságíróval kapcsolatban megszólalt az egyik legnépszerűbb jobboldali politikus, Éric Zemmour is, aki azt írta a Twitteren, hogy francia hazafiak milliói hálásak Ophélie Meunier-nek a bátorsága miatt.

Gérald Darmanin szintén reagált a történtekre, a belügyminiszter azt írta egy Twitter-bejegyzésben, hogy kiadta azt az utasítást, amit minden alkalommal megtesz, amikor egy újságírót komoly fenyegetés ér, hozzátéve, hogy a riporter rendőri védelem alatt áll és meg fogják találni a fenyegetőket.

Borítókép: Ophélie Meunier (Fotó: Twitter.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.