Mentális betegségre hivatkozva mentegetik a gyilkos migránsokat

Az utóbbi években egyre többször fordult elő, hogy terroristákat és más, gyilkosságot elkövető muszlimokat nyilvánítottak mentális betegnek. Így akarták ugyanis enyhíteni a bűnöző bevándorlók felelősségét – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 02. 05. 14:12
null
Calais, 2021. november 27. A magát 36 éves tunéziainak mondó Ali a Nagy-Britanniába igyekvõ illegális bevándorlók sátortáborában, az észak-franciaországi Calais-ben 2021. november 27-én. A migránsok a kedvezõ alkalomra várnak, hogy átszökhessenek Nagy-Britanniába. MTI/EPA/Mohamed Badra Fotó: Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos olyan támadás és gyilkosság történt Nyugaton, amelyeket radikális iszlamisták követtek el, később pedig mentális betegséggel próbálták leplezni a bűncselekményeket. Legutóbb egy brit iszlamista férfi ejtett túszul négy embert egy texasi zsinagógában, és azt követelte, hogy engedjék szabadon a korábban terrorizmusért körözött és 86 évre elítélt, Lady al-Kaida néven elhíresült nőt. A hatóságok és a média később azzal próbálta mentegetni a támadás során lelőtt fegyveres férfit, hogy mentális betegségben szenved – írja a Jihad Watch nevű portál.

Franciaország élen jár a muszlim radikálisok mosdatásában. 2017-ben egy muszlim férfi meggyilkolt egy 65 éves zsidó óvodaigazgatót. A támadó éjszaka betört Sarah Halimi harmadik emeleti lakásába, majd brutálisan megverte, miközben Allahot dicsőítette. A fiatal férfi ezután a lakás ablakán kilógatta az idős nőt, majd ledobta az utcára, miközben az áldozat könyörgött az életéért. A hatóságok többször is megjegyezték, hogy a dohányzás úgynevezett „pszichotikus zavart” okozott a muszlim támadónál, akit gyógykezelésre köteleztek. Az eset óriási tüntetéshullámot eredményezett Franciaországban.

Mohamed Salmene Lahouaiej-Bouhlel egy teherautóval belehajtott a Bastille napját ünneplő tömegbe Nizzában még 2016-ban. A támadásban 86-an meghaltak és több százan megsérültek. Az eset után a családja és a média azt hangoztatta, hogy a férfi mentálisan beteg volt. Az NBC tévécsatorna pedig azt állította, hogy a nizzai támadó nem volt dzsihadista, annak ellenére, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet magára vállalta a tömeggyilkosságot.

Egy évvel korábban Dijon városában is gázolásos terrortámadás történt. Egy férfi a kisteherautójával a város több pontján az emberek közé hajtott, miközben Allahot dicsőítette, késsel hadonászott és azt kiabálta, hogy Palesztina gyermekeinek nevében jár el. Bár senki sem vesztette életét a támadásokban, többeknek maradandó sérülést okozott. A helyi ügyész akkor azt állította, hogy az incidens nem állt összefüggésben terrorizmussal, az elkövetőnek pedig nem voltak vallási indítékai, csupán mentális zavarban szenvedett.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.