időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Amerikai törvényjavaslat, hogy Biden katonákat küldhessen Ukrajnába

Forrás: Mandiner.hu
2022.05.01. 23:07 2022.05.02. 06:28
Amerikai törvényjavaslat, hogy Biden katonákat küldhessen Ukrajnába

Az amerikai katonák bevetésének egy feltétele lenne: ha Putyin kémiai, biológiai vagy nukleáris fegyvert vet be – írja online felületén a Mandiner.

Vasárnap beterjesztettek egy katonai erő alkalmazására vonatkozó törvényjavaslatot, melynek elfogadása esetén a dokumentum felhatalmazza Biden elnököt, hogy amerikai erőt használjon Ukrajna védelmében, ha Oroszország vegyi, biológiai vagy nukleáris fegyvert használ szomszédja ellen.

Nem hiszem, hogy most erőt kell alkalmaznunk Ukrajnában. Most terjesztettem be a katonai erő alkalmazására vonatkozó felhatalmazást, amely kongresszusi felhatalmazást adna az elnöknek, hogy engedélyezze azt, ha tömegpusztító, nukleáris, biológiai vagy vegyi fegyvereket használnak Ukrajnában

– mondta Adam Kinzinger, republikánus képviselő, aki beterjesztette a javaslatot.

Hozzátette: a javaslat „nem kényszeríti az elnököt katonai erő alkalmazására” csupán lehetőséget, valamint nagyobb rugalmasságot ad neki, „de egyben elrettentő erő is Vlagyimir Putyin számára” – mondta Kinzinger a javaslatának kötő erejéről.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Joe Biden (Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik)

 

Háború Ukrajnában

A kijevi rendőrkapitányság futtatta a prostituáltakat

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.