Amerikai törvényjavaslat, hogy Biden katonákat küldhessen Ukrajnába

Az amerikai katonák bevetésének egy feltétele lenne: ha Putyin kémiai, biológiai vagy nukleáris fegyvert vet be – írja online felületén a Mandiner.

Forrás: Mandiner.hu2022. 05. 01. 23:07
BIDEN, Joe
Washington, 2022. április 28. Joe Biden amerikai elnök az ukrajnai háborúról beszél a washingtoni Fehér Ház Roosevelt termében 2022. április 28-án. MTI/AP/Andrew Harnik Fotó: Andrew Harnik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap beterjesztettek egy katonai erő alkalmazására vonatkozó törvényjavaslatot, melynek elfogadása esetén a dokumentum felhatalmazza Biden elnököt, hogy amerikai erőt használjon Ukrajna védelmében, ha Oroszország vegyi, biológiai vagy nukleáris fegyvert használ szomszédja ellen.

Nem hiszem, hogy most erőt kell alkalmaznunk Ukrajnában. Most terjesztettem be a katonai erő alkalmazására vonatkozó felhatalmazást, amely kongresszusi felhatalmazást adna az elnöknek, hogy engedélyezze azt, ha tömegpusztító, nukleáris, biológiai vagy vegyi fegyvereket használnak Ukrajnában

– mondta Adam Kinzinger, republikánus képviselő, aki beterjesztette a javaslatot.

Hozzátette: a javaslat „nem kényszeríti az elnököt katonai erő alkalmazására” csupán lehetőséget, valamint nagyobb rugalmasságot ad neki, „de egyben elrettentő erő is Vlagyimir Putyin számára” – mondta Kinzinger a javaslatának kötő erejéről.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: Joe Biden (Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.