A franciák közel háromnegyede szerint markánsan csökkenteni kell a bevándorlást

A francia lakosság 71 százaléka azt gondolja, hogy erőteljesen csökkenteni kell a bevándorlást, a jobboldali szavazók 94 százaléka van ezen a véleményen, míg a legnagyobb baloldali párt támogatóinál ez az arány csak 45 százalék. A legjelentősebb ellenzéki párt elnöke szerint az országban már ellenőrizhetetlen méretű a bevándorlás – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 07. 30. 14:59
null
Dover, 2022. június 17. Franciaországból a La Manche-csatornán átkelõ illegális bevándorlók érkeznek a délkelet-angliai Doverbe a brit határõrség hajóján, amely egy csónakról vette fedélzetére õket 2022. június 17-én. A brit kormány 2022. áprilisban bejelentette, hogy egy Ruandával kötött megállapodás értelmében a közép-afrikai országba telepítik át a brit földre illegálisan érkezõ migránsokat. MTI/AP/Matt Dunham Fotó: Matt Dunham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaországban óriási méreteket ölt a bevándorlás. A CNews hírportál a Bevándorlási és Demográfiai Megfigyelőközpont (OID) adataira hivatkozva azt írja: másfél évtizede nem érkezett annyi migráns az országba, mint Emmanuel Macron vezetése idején. A francia elnök 2017-es hatalomra kerülése óta összesen 255 675 tartózkodási engedélyt adtak ki, ami 2007 óta nem látott rekord.

Egy korábbi, az INSEE francia közvélemény-kutató intézet és az Országos Demográfiai Tanulmányok Intézete (INED) által közzétett felmérésből az is kiderül, hogy az EU legnagyobb országában a 60 év alatti lakosság kilenc százaléka migránshátterű, ami csaknem hatmillió embert jelent, 13 százalék második, 10 százalék pedig harmadik generációs bevándorló.

A franciák azonban – nagyon úgy tűnik – megelégelték az évek óta növekvő tendenciát, és nem kérnek többet a bevándorlókból – ez derül ki abból a felmérésből, amelyet a CSA Intézet készített a CNews hírportál felkérésére.

A megkérdezettek 71 százaléka ugyanis úgy véli, hogy jelentősen le kell csökkenteni a bevándorlás mértékét. A közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 28 százaléka szerint ez nem szükséges, a fennmaradó egy százalék pedig nem nyilatkozott.

Ami a megkérdezettek politikai hovatartozását illeti, a jobboldali szavazók túlnyomó többsége, 94 százaléka szerint le kell csökkenteni a bevándorlás mértékét. A baloldali szavazótáboron belül 53 százalék azoknak az aránya, akik szerint ez nem szükséges. Pártszimpátia szerint bontva az látható, hogy a zöldpárti szavazók 57 százaléka nem csökkentené a migrációt, míg ez az arány a baloldali, Engedetlen Franciaország nevű párt támogatói esetében 55 százalék.

A válaszadók életkorát tekintve a közvélemény-kutatásból az is kiderül, hogy a 35 év alattiak 70 százaléka egyértelműen azon a véleményen van, hogy jelentősen csökkenteni kell az országba irányuló migráció mértékét, a 65 év felettiek esetében valamivel többen (74 százalék) vannak ezen az állásponton.

A jobboldali Nemzeti Tömörülés párt elnöke, Jordan Bardella szerint teljes káosz jellemzi az országot a közbiztonság hiánya és a bevándorlás kontrollálhatatlan mértéke miatt. Bardella kiemelte, hogy Franciaországban közel egymillió illegális bevándorló tartózkodik, a kiutasított migránsok 90 százaléka pedig nem hagyja el az ország területét. A jobboldali politikus úgy véli, hogy a kialakult helyzet miatt Gérald Darmanin belügyminiszter és Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter tehető felelőssé – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Matt Dunham)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.