Kornélia 2024. március 3.
logo

Francesco Giubilei: „A jobbközép kormány példát vehetne Magyarországról”

Magyar Nemzet
2022.09.22. 11:52 2022.09.22. 12:08
Francesco Giubilei: „A jobbközép kormány példát vehetne Magyarországról”

Az Olaszország és Magyarország közötti hasonlóságokra hívta fel a figyelmet Francesco Giubilei, a Nazione Futura olasz konzervatív mozgalom elnöke. Giorgia Meloni életrajzírója szerint a jobbközép pártok fognak győzedelmeskedni a közelgő olaszországi választásokon, ugyanis a baloldallal szemben – amely három különböző koalícióra oszlik – egységesek.

 

Olaszország és Magyarország között számos különbség van, történelmi természetűek is, de számos közös pont is van országaink között. Vannak olyan kérdések, amelyekben a jobbközép kormány példát vehetne Magyarországról, például a születésszámot támogató politika vagy a konzervatív agytrösztökbe, tanulmányi központokba, alapítványokba történő befektetések előtérbe helyezése, valamint a kereszténygyűlölet elleni politika. A nemzeti erők nemzetközi összefogása is többek között e pontokra épülve valósulhat meg

 

– vélekedett Francesco Giubilei, a Nazione Futura olasz konzervatív mozgalom elnöke az Alapjogokért Központnak adott interjújában.

Giubilei jobbközép győzelemre számít a vasárnap megrendezésre kerülő olaszországi választásokon, ugyanis – mint mondta – a főbb felmérésekből az derült ki, hogy az Olasz Testvérek (FdI), a Liga és a Forza Italia (FI) pártok vezetnek, továbbá a baloldal három különböző koalícióra oszlik. Hangsúlyozta azonban, hogy bár a jobboldali pártok között is vannak különbségek – ami egyébként természetes –, sokkal inkább alkotnak egy egységet, mint a baloldal. Mint fogalmazott, „a jobboldali koalíció már kormányoz többet is a legfontosabb olasz régiók közül, egységes, és ezt a választási kampány során is bizonyította”.

 

A jobbközép győzelem tehát nemcsak remény, hanem valós lehetőség

 

– tette hozzá.

A Nazione Futura elnöke ismertette az interjúban, melyek voltak a legfontosabb kérdések a választási kampány során. „Egyrészt megjelent a kampányban a propaganda, másrészt az emberek valódi problémái is. A baloldali propaganda azzal vádolja a jobboldalt, hogy fasiszta és veszélyes Olaszország nemzetközi megítélésére.” – fogalmazott. Giubilei ugyanakkor arról is beszélt, hogy a valóságban a jobbközép számos alkalommal bebizonyította, hogy megbízható és képes stabilitást garantálni. Az interjú során röviden kitért arra is, hogy a kampány nem volt erőszakmentes.

 

Mint arról lapunk is beszámolt, Giorgia Melonira, az FdI elnökére fenyegetések és megfélemlítő üzenetek tömkelege zúdult, a támadások családtagjait sem kímélték a közösségi médiában. A verbális agressziót később tettlegesség is követte: a Liga kampányoló munkatársaira fekete ruhába öltözött ötvenfős banda támadt, több sérültet kórházba kellett szállítani.

 

Giubilei az új olasz kormányra váró kihívásokról is beszélt: álláspontja szerint a gazdasági helyzet, ezen belül pedig a magas energiaköltségek, az infláció és az olasz államadósság lesznek a legégetőbb problémák.

Borítókép: Francesco Giubilei, a Nazione Futura olasz konzervatív mozgalom elnöke (Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.