Francesco Giubilei: „A jobbközép kormány példát vehetne Magyarországról”

Az Olaszország és Magyarország közötti hasonlóságokra hívta fel a figyelmet Francesco Giubilei, a Nazione Futura olasz konzervatív mozgalom elnöke. Giorgia Meloni életrajzírója szerint a jobbközép pártok fognak győzedelmeskedni a közelgő olaszországi választásokon, ugyanis a baloldallal szemben – amely három különböző koalícióra oszlik – egységesek.

Magyar Nemzet
2022. 09. 22. 11:52
null
20220519 Budapest Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet képen: Francesco Giubilei, a Nazione Futura olasz konzervatív mozgalom elnöke Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Olaszország és Magyarország között számos különbség van, történelmi természetűek is, de számos közös pont is van országaink között. Vannak olyan kérdések, amelyekben a jobbközép kormány példát vehetne Magyarországról, például a születésszámot támogató politika vagy a konzervatív agytrösztökbe, tanulmányi központokba, alapítványokba történő befektetések előtérbe helyezése, valamint a kereszténygyűlölet elleni politika. A nemzeti erők nemzetközi összefogása is többek között e pontokra épülve valósulhat meg

 

– vélekedett Francesco Giubilei, a Nazione Futura olasz konzervatív mozgalom elnöke az Alapjogokért Központnak adott interjújában.

Giubilei jobbközép győzelemre számít a vasárnap megrendezésre kerülő olaszországi választásokon, ugyanis – mint mondta – a főbb felmérésekből az derült ki, hogy az Olasz Testvérek (FdI), a Liga és a Forza Italia (FI) pártok vezetnek, továbbá a baloldal három különböző koalícióra oszlik. Hangsúlyozta azonban, hogy bár a jobboldali pártok között is vannak különbségek – ami egyébként természetes –, sokkal inkább alkotnak egy egységet, mint a baloldal. Mint fogalmazott, „a jobboldali koalíció már kormányoz többet is a legfontosabb olasz régiók közül, egységes, és ezt a választási kampány során is bizonyította”.

 

A jobbközép győzelem tehát nemcsak remény, hanem valós lehetőség

 

– tette hozzá.

A Nazione Futura elnöke ismertette az interjúban, melyek voltak a legfontosabb kérdések a választási kampány során. „Egyrészt megjelent a kampányban a propaganda, másrészt az emberek valódi problémái is. A baloldali propaganda azzal vádolja a jobboldalt, hogy fasiszta és veszélyes Olaszország nemzetközi megítélésére.” – fogalmazott. Giubilei ugyanakkor arról is beszélt, hogy a valóságban a jobbközép számos alkalommal bebizonyította, hogy megbízható és képes stabilitást garantálni. Az interjú során röviden kitért arra is, hogy a kampány nem volt erőszakmentes.

 

Mint arról lapunk is beszámolt, Giorgia Melonira, az FdI elnökére fenyegetések és megfélemlítő üzenetek tömkelege zúdult, a támadások családtagjait sem kímélték a közösségi médiában. A verbális agressziót később tettlegesség is követte: a Liga kampányoló munkatársaira fekete ruhába öltözött ötvenfős banda támadt, több sérültet kórházba kellett szállítani.

 

Giubilei az új olasz kormányra váró kihívásokról is beszélt: álláspontja szerint a gazdasági helyzet, ezen belül pedig a magas energiaköltségek, az infláció és az olasz államadósság lesznek a legégetőbb problémák.

Borítókép: Francesco Giubilei, a Nazione Futura olasz konzervatív mozgalom elnöke (Fotó: Magyar Nemzet/Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.