„Magyarország tudja, hogyan kell ellenállni”

Magyarország tudja, hogyan kell ellenállni − fogalmazott Marguerite A. Peeters művészettörténész-teológus. A Kulturális kihalás című, az Alapjogokért Központ gondozásában megjelenő könyv szerzője csütörtökön tartott előadást Budapesten a mű bemutatásának alkalmából.

2023. 01. 26. 14:30
null
20230126 budapest alapjogokert kozpont MARGUERITE A. PEETERS - KULTURÁLIS KIHALÁS c konyv bemutatoja havran zoltan magyar nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A könyv témája azt járja körül, hogyan váltotta fel a fejlett nyugati társadalmakat naggyá tevő értékeket valami egészen más, ami éppen ellenkezőleg, letaszítja az élről a fejlett világot − kezdte beszédét Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója Marguerite A. Peeters Kulturális kihalás című könyvének bemutatóján csütörtökön Budapesten. A stratégiai igazgató megjegyezte, a szerzőnőnek nem ez az első könyve, amely a központ gondozásában jelenik meg, 2020-ban mutatták be Genderőrület című művét, amely olyannyira sikeres volt, hogy utat nyitott számos más, hasonló tematikájú könyvnek.

Küldetésünknek tartjuk, hogy olyan tendenciák ellen lépjünk fel, mint a kereszténység lerombolása, nemzetállamok eltüntetése, erről szól ez a mostani mű is

− fogalmazott Kovács István. A stratégiai igazgató rámutatott, azokat a morális etikai kódokat, amelyeknek alapja korábban a kereszténységben gyökerezett, nagyon tudatosan, jól előkészítve építik le nemzetközi szinten, helyére pedig új, szekularizált etikát állítanak. − Ennek vége reményeik szerint a globális kormányzat lesz − vélekedett Kovács István.

A rendezvényen felszólalt Párkányi Eszter, a központ elemzője is, aki elmondta, a szerző ezt a művet főleg azon nemzeteknek szánta, amelyeket még nem fertőzött meg a nyugati kulturális forradalom, mivel a csata már a fejlődő országokban zajlik. − A kulturális marxizmus több mint egy évszázada velünk van, ez idő alatt sok területen diadalmaskodtak, átalakították a legtöbb nyugati ember gondolkodását és erkölcseit − húzta alá a szakértő. Ezt követően hangsúlyozta, az embereket éberségre kell inteni, figyelmeztetni kell őket a kulturális marxizmusból fakadó veszélyekre, és tudatosítani kell bennük Európa megőrzésének fontosságát. − Ez a könyv nagyban hozzájárul ehhez − mutatott rá.

Magyarország és az Alapjogokért Központ tevékenysége fontos az egész világ számára

 

− kezdte előadását Peeters. Elmondta, ahogyan azt az évszázadok során mindig is tette, hazánk most is a keresztény értékek védelméért harcol, noha most más fegyverekkel. − A globális elit ma soft power technikákat alkalmazva támadja a tradicionális értékeket − húzta alá. Ilyen soft power technika például a globális elit által a berlini fal leomlását, a hidegháború végét követően létrehozott új nyelvezet, amelynek kulcsfontosságú kifejezései a nemi egyenlőség, klímaváltozás, másság és más, addig kevésbé népszerű kifejezések. Ezek együttesen egy szekuláris, posztmodern világnézetet alkotnak, amely szöges ellentéte az eddig ismert és tisztelt tradicionális, keresztény világképnek. Peeters elmondta, kutatásai során arra lett figyelmes, hogy a globális kormányzásra irányuló agendát a hidegháború alatt, egy kis, zárt elitcsoport kezdte el egyre erőteljesebben terjeszteni az olyan nemzetközi szervezeteken belül, mint például az ENSZ. 

Mára − véli a szerző − ezen kis csoport a globális elitté nőtte ki magát, s befolyásuk alá került az összes nagyobb nemzetközi szervezet, médium, szolgáltatói ipar, vagy éppen oktatási intézmény. 

− A legnagyobb veszélyt az jelenti, hogy ezek a befolyásolási kísérletek a legtöbb esetben indirektek, láthatatlanok, ezáltal pedig kijátszák a demokratikus kontrollt − mutatott rá lapunk kérdésére a szerzőnő. Ilyen például − folytatta − az UNESCO (az ENSZ oktatás ügyi szervezete) és az államok oktatási minisztériumai közti „együttműködés”. Ennek során az UNESCO nyomás alá helyezi az oktatási tárcákat, hogy azok úgy alakítsák át tanterveiket, ami megfelel posztmodern narratívájuknak. − Ezt a folyamatot nem lehet demokratikusan ellenőrizni, hiszen nem látható − szögezte le. 

Peeters ugyanakkor rámutatott, nincs még minden veszve, hiszen vannak olyan országok, mint például Magyarország, amelyek társadalmai és kormányzata képes ellenállni a nyomásnak.

Eljött az ellenállás ideje, Magyarország pedig tudja, hogyan kell ellenállni

− méltatta hazánkat a szerzőnő. − Magyarországnak, a magyar embereknek van identitásuk, történelmük, elhivatottságuk. Nem szabad engedni, hogy a globális elittel együttműködő szervezetek megfélemlítsék Önöket és kiterjesszék befolyásukat − hangsúlyozta Peeters. S hogy milyen eszközökkel, módszerekkel lehet védekezni ez ellen? − Az erős családok, családi kötelékek, a hit megtartása nagyon fontos. 

A gyermekek helyes úton történő nevelése kulcsfontosságú lehet, ezért nem szabad engedni, hogy a globális elit által terjesztett ideológiák behatoljanak az iskolák falain belülre

− figyelmeztetett Peeters. 

Borítókép: Marguerite A. Peeters a budapesti konferencián (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.