Európa nyugati felén a multikulturalizmus ideológiája totálisan összeomlott

A magyarok már több ízben is leszögezték, de Európa-szerte tízmilliók is hasonlóan gondolkodnak: nem akarnak migránsgettókat építeni és kényszerűen befogadni a migránsokat, ahogyan azt Brüsszel tervezi. Többek között erről beszélt lapunk megkeresésére Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője. Az ukrajnai helyzetről is beszélgettünk a politikussal.

2023. 07. 24. 5:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Bárhogyan is mesterkedjenek Brüsszelben, nem fogjuk hagyni, hogy ránk erőltessenek bármilyen puccsszerűen elfogadott kötelező migránskvótát, és elutasítjuk a migránsgettók és -táborok építésére vonatkozó kötelezettséget is – reagált lapunknak az uniós politikai színtéren zajló eseményekre Deutsch Tamás. A Fidesz európai parlamenti képviselője felidézte, hogy a magyar polgárok az elsők között mondták ki:

nem kérnek az illegális migrációból, nem kérnek a lángoló autókból, a betört kirakatokból és a no-go zónákból.

Ezt egyébként többször is megerősítették, és Európa-szerte tízmilliók hasonlóan gondolkodnak. 

Mára kristálytisztán láthatjuk, hogy Európa nyugati felén a multikulturalizmus ideológiája totálisan összeomlott, katasztrófaközeli következményei vannak a Willkommenskulturnak, a migránssimogató, az illegális migrációnak zöld utat engedő gyakorlatnak. Sőt Franciaországban már egyenesen migránslázadás zajlik

– jelentette ki a kormánypárti politikus, majd kiemelte, hogy a nyugati országoknak az általuk beengedett illegális migránsok mára már elviselhetetlen terheket jelentenek. Ezért most azt találták ki, hogy majd a szolidaritás jegyében erőszakkal a közép- és kelet-európai országok nyakába sózzák az általuk beengedett illegális migránsok problémáját. 

Na persze…

– legyintett gúnyosan Deutsch Tamás. Maga a brüsszeli javaslat egyébként sok helyen kidolgozatlan és olyan hatást kelt, mintha nem gondolták volna át a brüsszeliták, hogy hogyan kellene megvalósítani az ötleteiket. Rengetegen felvetették az Európai Parlamentben is azt az eshetőséget, miszerint az esetlegesen áttelepített migránsok visszaszöknének abba az országba, ahonnan elvitték őket akaratuk ellenére – többnyire nyugat-európai országokba. Amikor a politikusok azt a kérdést tették fel Brüsszelben, hogy mégis hogyan kívánja ezt kezelni az Európai Bizottság, illetve hogyan kellene a tagállamoknak ezt kezelni, csak üres mellébeszéléseket kaptak.

Az egész brüsszeli javaslat totálisan életszerűtlen, gyalázatos és embertelen elképzelés… Ne felejtsük el azt se, hogy évekkel ezelőtt Soros György fogalmazott meg a mostani brüsszeli kötelező migránsvótákhoz kísértetiesen hasonló elképzeléseket, a Soros-terv több pontja is szinte változtatások nélkül jelenik meg az új európai migrációs szabályozás tervezetében

– mutatott rá a Fidesz európai parlamenti képviselője. Úgy véli, hogy a migráció kapcsán az Orbán Viktor miniszterelnök által képviselt álláspontban nincs semmi meglepő, hiszen a kezdetektől fogva azt mondják a kormánypártok, hogy az illegális migrációt nem menedzselni kell, hanem megállítani. 

Ráadásul mi, magyarok évek óta Európa védelmezői vagyunk, tavaly a negyedmilliót is meghaladta azon illegális migránsok száma, akiket hazánk megállított a szerb–magyar határon, míg az elmúlt fél évtizedben egymillió, Európába törvénytelen módon belépni szándékozó migráns bejutását akadályoztuk meg. Itt lenne az ideje, hogy Brüsszel végre támogassa, ne pedig gáncsolja a tagállamok határvédelmi erőfeszítéseit

– szögezte le Deutsch Tamás. Hangsúlyozta, hogy a kormány és a képviselői meg fogják találni azokat a politikai és jogi eszközöket, amelyek kapcsán a migránsokra vonatkozó katasztrofális brüsszeli döntéseket nem kell majd végrehajtani.

Az uniós színtéren a másik leginkább vitatott téma az, hogy az EU a korábban jelzettnél is több pénzt akar önteni Ukrajnába, ehhez pedig egyrészt több befizetést kér a tagállamoktól, másrészt pedig azoktól az országoktól is ezt várja el Brüsszel, akik még egy forintot se láttak a nekik járó forrásokból. Egyes információk szerint egyébként a lengyel és a magyar forrásokat is átadták már Ukrajnának. Deutsch Tamás szerint a képlet nagyon egyszerű: továbbra is a háborús pszichózis uralkodik Brüsszelben, a békéről szó sem esik. Ahogy fogalmazott:

Az Európai Bizottság eddig minden héten többmilliárdnyi Ukrajnának szánt plusztámogatás ötletével állt elő. A napokban éppen egy olyan újabb hajmeresztő javaslatot terjesztettek elő, amelynek alapján – a hétéves uniós költségvetésből, a tagállamok százmilliárd eurós pluszbefizetése mellett javasolt, újabb 50 milliárd eurós Ukrajnának szánt támogatáson túl – az Európai Unió az ukrajnai fegyverszállításokra az előttünk álló négy évben további 20 milliárd eurót fordítana, amelyből hazánknak mintegy 200 millió eurót kellene fizetnie. Mindezt úgy, hogy Magyarország, Lengyelország és még három tagállam eddig egyetlen eurócentet sem kapott a helyreállítási alap forrásaiból, miközben az Európa Bizottság nem tud elszámolni azzal, hogy pontosan mekkora összeget is juttatott már el eddig Ukrajnának.

Hozzátette, hogy sem az eddig blokkolt 500 millió euróról, sem a most kitalált 20 milliárd euróról nem fognak tárgyalni addig, amíg le nem kerül az OTP a háború nemzetközi szponzorainak ukrán listájáról.

Borítókép: Deutsch Tamás (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.