Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Giorgia Meloni: Nem a migráció kezelésére, hanem megállítására kell összpontosítani

Az olasz kormányfő szerint nem oldódik meg a krízis, amíg egymásra kényszerítik a bevándorlókat a tagországok.

2023. 07. 06. 11:56
MELONI, Giorgia
Brüsszel, 2023. június 29. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök nyilatkozik a sajtó képviselõinek, amint megérkezik az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek kétnapos tanácskozására Brüsszelben 2023. június 29-én. MTI/EPA/Olivier Matthys Fotó: Olivier Matthys
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem oldjuk meg a migrációskrízist, amíg az Európába érkező illegális bevándorlókat a tagországokon belül akarjuk egymásra kényszeríteni – mondta Giorgia Meloni olasz miniszterelnök Varsóban. 

Az olasz kormányfő a lengyel fővárosba utazott, hogy Mateusz Morawieckivel tárgyaljon, valamint támogassa a választások előtt álló szövetségesét. 

A tárgyalások középpontjában az ukrajnai háború, valamint az Olaszországra nehezedő migrációs krízis megvitatása állt. Meloni és lengyel kollégája már korábban jelezték, hogy semmifajta feszültséget, vagy törést nem okozott a Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti képviselőcsoporton belül a brüsszeli csúcstalálkozón kialakult véleménykülönbség. 

Meloni megértését és elismerését fejezte ki a magyarok és a lengyelek határozott állásfoglalása miatt. A felek megegyeztek abban, hogy az Európai Uniónak nem az illegális bevándorlás kezelésére, hanem megállítására kellene összpontosítania. Az Európai Konzervatívok és Reformerek találkozóján Meloni felszólalásában elmondta, hogy megérti amiért a lengyelek nem fogadják el a migránsok kötelező elosztását. – Ha az európai tagországok a migráció kezeléséről szándékoznak megegyezni, az sohasem fog egyetértést hozni, hiszen már csak a földrajzi fekvés következtében is más helyzetben vannak. Egyetlen megoldás létezik az illegális bevándorlás felszámolására, az afrikai partoknál kell megállítani, szoros együttműködést folytatva a származási országokkal – közölte.

Sohasem oldjuk meg a migrációs krízist, amíg úgy gondolkozunk, hogy az Európába érkező illegális bevándorlókat a tagországokon belül akarjuk egymásra kényszeríteni

hangsúlyozta Meloni az ECR konferencián. Az olasz kormányfő azt is elmondta, megérti Morawiecki lengyel kollégája és a vele tartó országok pozícióját, mivel ők csak nemzeti érdekeiket védelmezik, akár Meloni a minisztertanács elnökeként. – Értékelem és csodálom, ahogyan Mateusz Morawiecki kiáll saját nemzete mellett – jelentette ki Meloni. A továbbiakban azt is elmondta, hogy úgy látja paradigmaváltás történt az unióban. Komoly eredményként kell elismerni, hogy a kontinens határvédelmének megerősítésében egyetértés született a tagországok között. 

Borítókép: Giorgia Meloni olasz miniszterelnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amint megérkezik az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozására Brüsszelben 2023. június 29-én (Fotó: MTI/EPA/Olivier Matthys)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.