Felnégyelné az ukrán sportolót a volt orosz elnök

Medvegyev a tőle megszokott nyerseséggel szállt bele egy ukrán sportolóba.

Magyar Nemzet
2023. 08. 01. 14:30
MEDVEGYEV, Dmitrij
Volgográd, 2023. június 1. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvõ Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején. MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina Fotó: Jekatyerina Stukina
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy botrányos kéz-nem-fogással kezdődött a történet a milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon. Az ukrán Olga Harlan sportszerűen megküzdve az orosz Anna Szmirnovával le is győzte őt. Viszont hiába a győzelem, ha nem fogtak kezet.

Nem ez volt az első, orosz sportolókat ért atrocitás az elmúlt másfél évben, hiszen a legtöbb világversenyről, tornáról kizárták őket, vagy éppen nem zárták ki, csak nem lehet a nevük mellett, hogy Oroszország. Németország pedig például egy olyan módszert választott az orosz sportolók kitiltására, hogy nem adja ki számukra a beutazáshoz szükséges vízumot, így a németországi sporteseményeken nem tudnak részt venni.

A minap pedig az is biztossá vált, hogy Oroszország és Belarusz nem kapott meghívót a párizsi olimpiára. 

– Azt hittük, hogy 1992-ben véget ért a bojkottok kora. De Oroszország ukrajnai inváziója új fejezetet nyitott. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság megpróbálja megtalálni az arany középutat azzal, hogy engedi az orosz és belarusz atlétákat indulni, de csak semleges mezben és zászló alatt. A nemzeti szövetségek azonban ezt sem szeretnék − magyarázta a Katari Egyetem sportdiplomáciai professzora, Daniel Reiche a Euronews-nak.

Ezeknek a sportolóknak annyi a hibájuk, hogy orosznak születtek, és Putyin háborúja miatt büntetik őket. 

Egy, a sportszerűséget megkérdőjelező videóban pedig ukrán sportolók szólítottak fel bojkottra az orosz sportolókkal szemben.

A legutóbb kéz-nem-fogást azonban már nem tudta szó nélkül hagyni Putyin megmondóembere, Medvegyev volt orosz elnök sem, kettejük közül ő a rossz zsaru ebben a párosban (Putyin–Medvegyev).

Ahogy a volt elnök fogalmaz: 

Itt mindenki azon vitatkozik, hogyan kell viselkedni a sporteseményeken. Például, hogy kezet kell-e fogni az ellenféllel. Például a vívó-világbajnokság alatt. Nem ismerem a vívás szabályait. De a szabályokat nem lehet megszegni. Semmiképpen sem.

A középkorban lefejezték, később felnégyelték a szabályszegőket − zárta sorait a Medvegyev.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője (Fotó: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.