Bankszámlakivonat igazolja: kétszer is utaltak Hunter Bidennek Kínából

Minden igyekezet ellenére az amerikai képviselőház felügyeleti bizottsága folytatja vizsgálatát a Biden család külföldi üzleti kapcsolatainak ügyében. Kedden egy bekéretett bankszámlakivonatból kiderült, hogy 2019-ben, Joe Biden elnökjelöltsége idején fia, Hunter Biden két átutalást is kapott Kínából, a kedvezményzett lakhelyeként pedig mindkétszer Joe Biden wilmingtoni házát tüntették fel.

2023. 09. 27. 8:19
BIDEN, Joe; BIDEN, Hunter
Washington, 2023. június 26. Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden a washingtoni Fort McNair támaszpontra érkezik Camp Davidbõl 2023. június 25-én. MTI/AP/Andrew Harnik Fotó: Andrew Harnik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2019 júliusában és augusztusában két, összesen 260 ezer dollár értékű átutalás érkezett Kínából Hunter Bidennek. Az utalásokon a kedvezményezett címeként Joe Biden wilmingtoni házát tüntették fel. Bár Hunter Biden minden bizonnyal töltött időt apja házában, az nem tisztázott, hogy akkoriban ez volt-e a hivatalos lakcíme – hívja fel a figyelmet a Breitbart amerikai hírportál.

Hogy ez miért jelentős? „Vagy Hunter Biden lakott egy olyan házban, ahol bizalmas iratok is voltak, vagy maga Joe Biden is megsértette a FARA [külföldi ügynökök kötelező regisztrációjáról szóló] törvényt. Vagy mindkettő” − kommentelte egy felhasználó az X (korábban Twitter) közösségi felületen.

2020-ban Joe Biden azt mondta az amerikaiaknak, hogy a családja soha nem kapott pénzt Kínától. Az év elején már bebizonyítottuk, hogy ez hazugság, most pedig már tudjuk, hogy két, Pekingből származó utalásban Joe Biden wilmingtoni otthona szerepelt a kedvezményezett címeként, amikor az Egyesült Államok elnöki posztjáért indult

− írta közleményében James Comer, a képviselőház felügyeleti bizottságának elnöke.

Az, hogy Joe Biden visszaél a közhivatallal a családja anyagi haszonszerzése érdekében, veszélyezteti a nemzetbiztonságunkat. Mit csináltak Bidenék ezzel a pekingi pénzzel? Az amerikaiak követelik, hogy Biden elnök és családjának korrupciója miatt elszámoltassák őket

− hangsúlyozta Comer.

Közben Hunter Biden azzal igyekszik tisztára mosni a nevét, hogy kedden beperelte Rudy Giulianit, New York volt polgármesterét, aki Donald Trump akkori amerikai elnök ügyvédjeként a The New York Post rendelkezésére bocsátotta Hunter elhagyott laptopjának adatait. Az ifjabbik Biden jogi csapatának keresete szerint a nyolcvanhoz közelítő Giuliani „hackeléssel” jutott az adatokhoz és „manipulálta” azokat.

Valójában az ominózus laptop története akkor kezdődött, amikor víz került a számítógépbe, és Hunter  Biden bevitte egy delaware-i üzletbe, ahol azt kérte, hogy az adatokat másolják át egy másik gépre. Annak rendje és módja szerint alá is írta az ilyenkor szokásos formanyomtatványt (amit a The New York Post közzé is tett), miszerint amennyiben 90 napon belül nem fizeti ki a munkát és nem viszi el a laptopot, az elhagyottnak minősül. Márpedig Hunter nem ment érte.

Az adatok másolása közben a boltos olyan információkra bukkant, amelyeket aggasztónak talált, így a 90 nap letelte után értesítette az FBI-t, akik el is vitték a gépet. 

A boltosnál maradt azonban a merevlemez a lemásolt adatokkal, és amikor a Trump elleni eljárásban nem bukkant fel a laptop, mint az elnök mellett szóló bizonyíték, megkereste Trump ügyvédjét, Giulianit, és átadta neki a nála lévő anyagot, aki pedig továbbadta az a The New York Postnak, akik végül robbantották a sztorit. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden a washingtoni Fort McNair támaszpontra érkezik Camp Davidből 2023. június 25-én (Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.