Csípős választ passzolt vissza az orosz külügy a németeknek + videó

Annalena Baerbock azt állította, hogy Ukrajna uniós csatlakozásával az EU hamarosan Lisszabontól Luhanszkig fog terjedni, a választ nem teszi zsebre.

2023. 10. 02. 20:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vagy csatlakozunk az EU-hoz, vagy elfelejtette hozzátenni, hogy 360 fokot kell fordulni – reagált Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő arra, hogy Annalena Baerbock német külügyminiszter azt mondta, hogy az EU hamarosan Lisszabontól Luhanszkig fog terjedni. A német külügyminiszter éppen azon a kijevi informális találkozón vett részt, amelyen az uniós kollégáival együtt vitatták meg a hét végén esedékes EU-csúcs legfontosabb kérdéseit.

Marija Zaharova a csípős visszaszólásával azt idézte fel, amikor Annalena Baerbock kijelentette néhány hónapja a müncheni biztonsági konferencián, hogy Vlagyimir Putyinnak 360 fokos fordulatot kell vennie a háború kapcsán, ezt várja el tőle ugyanis a Nyugat. Az orosz elnöknek valószínűleg nem lesz nehéz dolga teljesíteni ezt a kívánságot.

Annalena Baerbock kommunikációs tragikomédiája legutóbb akkor vett új irányt, amikor már a matematikát is meghazudtolta. Nemhiába, a német precizitást nem szabad elhanyagolni. Németország átlagpolgárának évente csak 365 napja van arra, hogy biztosítsa a túlélését. Szökőévekben ez 366. De a zöldpárti miniszter önfeláldozó munkájának köszönhetően ez most másképp van. Baerbock állítása szerint egy év alatt 560 napot dolgozik.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője (Forrás: MFA Russia/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.