Perlik az amerikai belbiztonsági minisztériumot a terrorgyanús migránsokra vonatkozó adatokért

Beperelte a Center for Immigration Studies nevű szervezet az amerikai belbiztonsági minisztériumot, mert kérésük ellenére nem hajlandó kiadni az Egyesült Államok területére bejutott terrorgyanús migránsokra vonatkozó adatokat. Közben Texas állam megelégelte a Biden-kormányzat tehetetlenségét, és bűncselekménnyé nyilvánítaná az illegális migrációt.

2023. 10. 28. 6:29
null
Ciudad Juarez, 2023. július 26. Közép-amerikai illegális bevándorlók próbálnak átkelni a szögesdrót kerítésen Mexikóból az Egyesült Államok területére a Chihuahua mexikói államban fekvõ Ciudad Juareznél 2023. július 25-én. MTI/EPA-EFE/Luis Torres Fotó: Luis Torres
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Center for Immigration Studies (CIS) nevű szervezet az információszabadságról szóló törvényre hivatkozva keresetet nyújtott be az amerikai belbiztonsági minisztérium ellen, mert kérésük ellenére nem volt hajlandó kiadni az országba bejutott terrorgyanús migránsokra vonatkozó adatokat. Kérésüket még augusztusban küldték el a minisztériumnak, ők azonban azóta sem reagáltak, így a szervezetnek nem maradt más választása, mint beperelni a belbiztonsági minisztériumot – írja a CIS tisztségviselőire hivatkozva a Breitbart amerikai hírportál.

A CIS úgy vélte, hogy több okból is szükség van erre a perre. A kért iratokhoz fokozott közérdek fűződik, és vannak arra utaló jelek, hogy [a vám- és határőrség] indokolatlanul késlelteti az iratok feldolgozását

− indokolta a döntést Colin Farnsworth, a szervezet főtanácsadója.

Joe Biden amerikai elnök 2021. januári hivatalba lépése óta közel 300 olyan illegális bevándorlót fogtak el a déli határon, akik a szövetségi kormány „terrorista megfigyelési listáján” szerepeltek. Ebben a hónapban egy feljegyzésben a DHS tisztviselői csendben elismerték, hogy 

a határon át érkező terrorfenyegetés egyre inkább veszélyezteti az amerikai nemzetbiztonságot.

Maguk a határőrség tisztviselői is elismerik, hogy „terroristák és bűnözők kihasználhatják a megnövekedett emberáradatot és az egyre összetettebb biztonsági környezetet, hogy bejussanak az Egyesült Államokba”, ráadásul ha a Biden-kormányzat nem változtat a migrációval kapcsolatos hozzáállásán, az érkezők számának csökkenésére biztosan nem lehet számítani a következő elnökválasztásig.

Míg szövetségi szinten tétlenül nézik a migránsok – és köztük potenciális terroristák – beáramlását, az emberáradat által különösen sújtott Texas a tettek mezejére lépett. Az állam képviselőháza olyan törvényjavaslatot fogadott el, amelyek büntethetővé teszik külföldi állampolgár Texasban való jogellenes tartózkodását. Ha a szenátuson is átmennek, illetve Grag Abbott kormányzó is aláírja, 

akár hat hónapig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak a törvénysértők – számol be róla a Breitbart.

Borítókép: Közép-amerikai illegális bevándorlók próbálnak átkelni a szögesdrót kerítésen Mexikóból az Egyesült Államok területére a Chihuahua mexikói államban fekvő Ciudad Juareznél 2023. július 25-én (Fotó: MTI/EPA-EFE/Luis Torres)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.