Az amerikaiak elzavarnák Bident, mielőtt tönkreteszi az országot

Egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülnek az amerikaiak, a legtöbbjüknek esélye sincs egy saját lakásra.

Forrás: Origo2023. 11. 25. 14:24
BIDEN, Joe; HSZI Csin-ping
Woodside, 2023. november 15. Joe Biden amerikai elnök (b) fogadja az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttmûködés, az APEC csúcstalálkozójára érkezõ Hszi Csin-ping kínai elnököt a kaliforniai Woodside-ban 2023. november 15-én. MTI/AP/Pool/The New York Times/Doug Mills Fotó: Doug Mills
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok legnagyobb katasztrófája lett Joe Biden négy évéből. Egyre inkább csak kapálózik a valaha volt legidősebb amerikai elnök, és próbál valahogy a felszínen maradni, elhitetni a néppel, hogy ő igenis ért hozzá és egy jó szakember, írja összeállításában az Origó hírportál.  

A valóság ezzel szemben az, hogy a demokraták a nagyképűen csak Bidenomicsnak elnevezett gazdasági tervükkel csak mennek előre, senkire nincsenek tekintettel és mindenkit eltaposnak, aki csak egy kicsit is az útjukban van. 

A közvélemény-kutatásokból egyértelműen látszik, hogy ezt a gazdasági tevékenységet az amerikai lakosság nagy része elutasítja. 

Hatalmas hitelkártya-adósságuk van az amerikaiknak, a saját lakás vagy ház pedig szinte elérhetetlen távolságba került a legtöbb ember számára.

Hatalmas összeget, több ezermilliárdot toltak a gazdaságba mindenféle koncepció nélkül, ami pedig fellendülés nélkül az elmúlt negyven év legsúlyosabb inflációját okozta.

Az államadósság rekordmagasra, 33 ezermilliárd dollárra duzzadt, amely hosszú távon is tönkreteszi az USA kilátásait. 

Az amerikaiak 61 százaléka fizetésről fizetésre él, a benzinárak az egekbe emelkedtek, a háztartások pedig csak ebben az évben átlagosan 33 ezer dollárnyi (több mint tízmillió forint) reálvagyont veszítettek. Ráadásul Biden elnöksége alatt a túlterjeszkedő szabályozás és a bürokrácia 10 ezer dollárral károsított meg minden munkavállalót, a gazdaságra 122 rendelettel ráerőszakolt program több mint 1,5 ezermilliárd dollárnyi pluszkiadással terhelte az amerikai családokat, a mezőgazdasági termelőket és a vállalkozásokat − írja az Origó.

Ezek alapján érthető, hogy az elnök népszerűsége megállíthatatlanul zuhan lefelé, a lakosság kétharmada nem ért egyet az elnök gazdasági tevékenységével.

Az amerikaiak egyre nagyobb számban vágynak a Trump-korszakra 

A republikánusok megakadályozták, hogy a magasabb hitelminősítésű lakástulajdonosokra terheljék a a megbízhatatlan adósok pénzügyi terheit. A demokraták 400 milliárd dolláros diákhitelprogramjának visszavonása is sikeres volt: ez a terv ugyanis az önerőből tanuló vagy már fiatalon dolgozó embereket büntette volna a drága egyetemeken tanulók felelőtlen döntései miatt. 

Az amerikai nép azért választott meg egy republikánus képviselőházi többséget, mert mi a gazdaság újraindítására, az amerikai munkavállalók támogatására és a pazarló kormányzati kiadások megszüntetésére fókuszálunk

– írta Randy Feenstra, a Republikánus Párt iowai képviselője. 

Nem véletlenül vágynak vissza az amerikai a Trump-korszakba, hiszen elnöksége alatt az amerikai gazdaság az euróövezetnél és Japánnál lényegesen gyorsabban, évi két-három százalékos tempóban növekedett, és az elnöksége alatt rekordot döntött az USA: a valaha volt leghosszabb, recesszió nélküli időszakot érte el, amit Biden elnöksége alatt elbukott. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Pool/The New York Times/Doug Mills)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.