Kázmér 2024. március 4.
logo

120 ember életét mentette meg autójával az izraeli hős a fesztiválon + videó

Magyar Nemzet
Forrás: Youtube
2023.12.01. 16:45 2023.12.01. 16:51
120 ember életét mentette meg autójával az izraeli hős a fesztiválon + videó

Oz Davidian egy izraeli hős. Nyugodtan lehet rá használni ezt a kifejezést, ugyanis ő volt az, aki nem is gondolkodott sokat, hanem az autójával összesen 120 embert mentett ki a Nova fesztiválon kitört Hamász-mészárlás közben és után. A férfi megállás nélkül kutatott túlélők után, a fedélzeti kamerájával fel is vette az egész esetet.

A képsorokon látszik egy hatalmas füst is, ami a felgyújtott, felrobbantott autókból szállt fel. Közben az is látszik, hogy a terroristák folyamatosan lőtték az embereket. A férfi szerint

azt is látni lehetett, hogy nőket erőszakolnak meg az úton.

Azt is elmondta, hogy nagyon sajnálta, hogy nem tudott azokon segíteni, akiket megöltek a Hamász fegyveresei.

Nem csak Oz Davidian volt az egyetlen, aki autóval mentette a túlélőket, volt egy ismeretlen férfi is, aki egy kisbusszal járta a fesztivált és próbált mindenkit menteni, akit tudott.

 

Borítókép: A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i Izrael elleni fegyveres támadásakor a Nova elektronikus zenei fesztiválon meggyilkolt vagy túszul ejtett emberek fényképei között katonák és mások a helyszínen, a Gázai övezet közelében fekvő izraeli Reim kibuc környékén, ahol izraeli lemezlovasok zenéket játszanak le az áldozatok emlékére 2023. november 28-án (Fotó: MTI/AP/Ohad Zwigenberg)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.