Holland tanulmány tisztázza a migráció körül kialakult vitát

Németország, Hollandia, Dánia – ezekben az országokban kézzelfogható adatok vannak arról, hogy a közel-keleti és afrikai migránsok egyáltalán nem adnak hozzá az államkasszához, sőt egyre többet vesznek el onnan. Eközben a nyugati bevándorlók rengeteg pénzt adnak bele az államkasszába.

2023. 12. 23. 12:24
null
Gran Tarajal, 2023. november 23. Afrikából Európába igyekvõ illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura szigetén, Gran Tarajal kikötõjében 2023. november 23-án, miután egy hajó 82 migránst vett fedélzetre a szigettõl mintegy 120 kilométerre. MTI/EPA/EFE/Carlos de Saa Fotó: Carlos de Saa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migráció gazdagít – a hivatalos értelmezés szerint, aminek semmi köze a valósághoz. Egy holland tanulmány most megerősíti, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás borzalmas költségekkel jár az államkasszának.

Négyszázmilliárd euró – ennyibe kerültek az ottani államnak azok a migránsok, akik 1995 és 2019 között telepedtek le Hollandiában. Ez az 1960-as évek óta a holland földgázüzletből származó teljes bevételt jelenti. Az ijesztő számadatok a közelmúltban megjelent Határtalan jóléti állam című, Dr. Jan van de Beek által írt tanulmányból származnak, amely bebizonyítja, amit a nyugat-európai országokban a bevándorlók irtózatos szociális kiadásai már többször megmutattak: a szabályozatlan tömeges bevándorlás nem gazdagodás, hanem romboló veszteség – minden tekintetben.

Egy-egy menedékkérő átlagosan 475 ezer eurós „lyukat üt” a nemzeti költségvetésen a ott-tartózkodásuk alatt. Az olyan származási régiók esetében, mint Afrika északi része, a hiány még magasabb: egy migráns a világnak ebből a szegletéből 600 ezer euróba kerül Hollandiának. Más a helyzet a Japánból vagy Észak-Amerikából érkező munkaerő-migráció esetében, ők ugyanis fejenként 625 ezer eurót hozzáadnak az állam kaszájához.

René Springer, az Alternatíva Németországért (AfD) párt politikusa ezzel kapcsolatban felidézte, hogy két évvel ezelőtt a dán pénzügyminisztérium közzétett egy elemzést, amelyben a különböző bevándorlócsoportok fiskális költségeit vizsgálták. Ennek érdekében a szerzők a migránsokat három típusra osztották: nyugatira, közel-keleti, afrikaira és nem nyugatira. Kiderült, hogy 

Dániában a közel-keleti és afrikai migránsok egész életük során nem adnak hozzá az államháztartáshoz, sőt, még egyre több pénzbe is kerül az ellátásuk. Mindez igaz a leszármazottaikra is.

 

Borítókép: Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA/EFE/Carlos de Saa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.