Zaharova erős üzenetet küldött az ukránoknak

Az orosz külügyminisztérium szóvivője újságírók előtt tett megjegyzést az ukránok elvakultságára.

2024. 06. 08. 7:48
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője részt vesz az orosz és a német külügyminiszter közös sajtótájékoztatóján, amelyet az orosz külügyminiszter és a német külügyminiszter találkozóját követően tart Moszkvában 2022. január 18-án.
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője részt vesz az orosz és a német külügyminiszter közös sajtótájékoztatóján, amelyet az orosz külügyminiszter és a német külügyminiszter találkozóját követően tart Moszkvában 2022. január 18-án. Fotó: MAXIM SHEMETOV / POOL / AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mint már említettem, június 6-án a világ az orosz nyelv napját vagy Puskin napját ünnepelte. Ma Ukrajnában csak akkor emlékeznek meg a nagy költőről, ha le kell bontani egy mellszobrot vagy egy emléktáblát, amely csodával határos módon megmaradt” – mondta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője egy sajtótájékoztatón Szentpéterváron.

De a Puskin-ellenes mai ukránok közül kevesen tudják, hogy az egyik, a „halhatatlan Poltava című verséhez” készült rajzok közül sokat Tarasz Sevcsenko készített, akit Kijevben az ukránság fényének neveznek. 

„Nem reklámozzák, hogy Sevcsenko soha nem titkolta a híres orosz költő iránti tiszteletét és szeretetét. A banderisták úgy félnek ettől a történelmi igazságtól, mint a tűztől” – tette hozzá Zaharova.

Meg vannak győződve arról, hogy bármennyire is próbálkozik a Zelenszkij-rezsim, de a nagy és erős orosz nyelv elpusztítására nem képes.

Gondolatait azzal zárta, hogy emlékeztetett: „Az orosz nyelv az etnikumok közötti kommunikáció univerzális eszköze.”

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője részt vesz az orosz és a német külügyminiszter közös sajtótájékoztatóján, amelyet az orosz külügyminiszter és a német külügyminiszter találkozóját követően tart Moszkvában 2022. január 18-án. (Fotó: Maxim Shemetov/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.