A Wizz Air több szolgáltatását is érintik a világszerte tapasztalható informatikai problémák

Fontos információkat közölt szerkesztőségünkkel a légitársaság a járatok indulásával és a rendszer működésével kapcsolatban.

2024. 07. 19. 11:35
FRANCE - BEAUVAIS AIRPORT
Wizz Air gép (Fotó: Claire Serie / Hans Lucas / Hans Lucas az AFP-n keresztül) Fotó: Hans Lucas via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wizz Air kéri utasait, hogy a mai napon érkezzenek legalább három órával a járatuk indulása előtt a repülőtérre. Ezt írta a Magyar Nemzet kérdésére a légitársaság arról, hogy a kommunikációs rendszerekkel kapcsolatos gondok világszerte problémákat okoznak. Mint arról lapunk is beszámolt korábban, vállalatokat, légitársaságokat, pénzügyi szolgáltatókat és médiacsoportokat sújt az IT globális szintű leállása. 

A Wizz Air, a többi légitársasághoz hasonlóan, rendkívüli technikai kihívással találta magát szemben nemzetközi informatikai partnere rendszerének leállását követően. Az informatikai rendszer kiesése miatt előfordulhat, hogy a Wizz Air utasai fennakadásokat tapasztalhatnak a légitársaság nemzetközi hálózatán, a weboldal és a mobilalkalmazás elérhetősége átmenetileg szünetelhet

 – közölték szerkesztőségünkkel. Mint fogalmaznak, jelenleg az alábbi internetes szolgáltatások nem elérhetők a Wizz Air rendszerében:

  • a Wizz Air weboldala és mobilalkalmazása,
  • a foglalási rendszer,
  • az online utasfelvétel és a beszállókártya kiadása,
  • kapcsolattartó/ügyfélszolgálati központok, új foglalások és meglévő foglalások módosítása.

 Az üzemszünet ideje alatt minden utasnak ingyenes a repülőtéri utasfelvétel – tájékoztat a Wizz Air. 

 A légitársaság azt tanácsolja utasainak, hogy legalább három órával a tervezett indulás előtt érkezzenek meg a repülőtérre, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre az utasfelvétel és a biztonsági ellenőrzés elvégzésére, valamint a repülőtéri egészségügyi és biztonsági intézkedésekre, ahol ez szükséges.

Köszönik az utasok megértését és együttműködését a globális informatikai üzemszünettel kapcsolatban. A Wizz Air továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy utasait a lehető legkevesebb fennakadás érje utazásuk során – tették hozzá.

Totális káosz van a világban, megbénultak intézmények, járatokat töröltek világszerte. Erről írt lapunk korábban.

A probléma fennakadásokat okoz a szolgáltatások széles skálájának elérésében. A kimaradásért egy szoftverfrissítést okolnak, ami gondot okozott a Windowsnál. A BBC szerint minden arra utal, hogy a Crowdstrike globális kiberbiztonsági cégnél jelentkező probléma áll a háttérben.

Némileg ironikus, hogy a Crowdstrike egy kiberbiztonsági termék, amit arra terveztek, hogy megvédje a számítógépes hálózatokat a kimaradásoktól – írja a brit hírügynökség. Ebben az esetben viszont úgy tűnik, hogy éppen ez a szoftver okozta a problémát.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP/Claire Serie)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.