Amerikai belbiztonsági miniszter: csődöt mondott a biztonság – videó

Alejandro Mayorkas független és alapos vizsgálatot ígért.

2024. 07. 15. 19:57
DHS Secretary Mayorkas Participates In Economic Club Of Washington Discussion On AI
WASHINGTON, DC - MAY 17: U.S. Homeland Security Secretary Alejandro Mayorkas, is interviewed by David Rubenstein, co-founder of Carlyle Group Inc, during an Economic Club of Washington event at the Marriott Marquis Hotel on May 17, 2024 in Washington, DC. To reduce the time migrants spend waiting while their asylum claims are processed, the Biden administration will accelerate the review process as part of the latest effort to curb illegal border crossings ahead of the November election.   Kent Nishimura/Getty Images/AFP (Photo by Kent Nishimura / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Fotó: Getty Images via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csődöt mondott a biztonság a Donald Trump volt elnök elleni merényletnél a pennsylvaniai Butlerben – jelentette ki hétfőn Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter a DPA és a Reuters híradására hivatkozó MTI-jelentés szerint.

Ilyen jellegű incidens nem történhet meg

 – hangoztatta Mayorkas a CNN hírtelevíziónak adott nyilatkozatában.

Amikor pedig azt mondom, hogy ilyesmi nem történhet meg, akkor egy kudarcról beszélünk

– tette hozzá arra a kérdésre válaszolva, hogy a minisztériuma ellenőrzése alá tartozó, a hivatalban levő és volt elnökök védelmét ellátó Titkosszolgálat (Secret Service) kudarcát teszi-e felelőssé azért, hogy a merénylet megtörténhetett.

Mayorkas független és alapos vizsgálatot ígért annak feltárására, hogy helyi idő szerint szombaton kora este miként történhetett meg a merényletkísérlet Trump ellen a pennsylvaniai kampányrendezvényen. A vizsgálat eredményei alapján javaslatokat is fognak tenni jövőbeni biztonsági intézkedésekre.

A Secret Service igazgatóját, Kimberly Cheatle-t hétfőn hallgatja meg a képviselőház belbiztonsági bizottsága az ügyben. A titkosszolgálat tagjait egyben a kongresszus alsóházának felügyeleti bizottsága is meghallgatja.

A merényletkísérlet komoly kérdéseket vetett fel a kongresszusban, hogy a támadó miként juthatott fel egy közeli tetőre, ahonnan közvetlen rálátása nyílt a beszédet mondó Trumpra.

Donald Trumpra a pennsylvaniai Butlerben tartott kampánygyűlésen lőtt rá egy 20 éves férfi múlt szombaton. A merénylő több lövést is leadott a volt elnökre, aki csak könnyebben sebesült meg, a jobb fülét horzsolta egy lövedék. Egy másik ember viszont életét vesztette a támadásban, és ketten életveszélyesen megsebesültek. A támadóval a helyszínen végeztek a hatóságok.

Borítókép: Alejandro Mayorkas amerikai belbiztonsági miniszter  (Fotó: Getty Images/AFP/Kent Nishimura)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.