Szijjártó Péter: Szégyen ezt látni, szégyen ezt hallani

Ukrajna minden nap elveszít több száz vagy több ezer embert, a pusztítás mértéke pedig folyamatosan nő az országban – jelentette ki a tárcavezető.

Forrás: Facebook2024. 07. 20. 7:27
DARCSIASVILI, Ilia; SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Ilia Darcsiasvili georgiai külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Budapesten 2024. július 19-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajnában ezerszámra halnak meg emberek, napi, heti szinten. Olyan jelenetek zajlanak, mint amelyek korábban az NDK határán zajlottak; próbálnak menekülni az ukránok, az ukrán határőrség meg visszatartja őket. Erről tett közzé videót a közösségi oldalán a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

Önök mind láthatják azokat a videókat, ahogyan az ukránok soroznak. Nagyon érdekes, hogy ezen a Nyugat nincs felháborodva, s hogy az NGO-k még nem verik az asztalt. Nagyon érdekes, hogy azok, akik emberi jogokról szoktak beszélni, most hallgatnak. Szégyen. Szégyen, hogy az emberi jogi szervezetek nem szólalnak fel

 – húzta alá Szijjártó Péter, aki hozzátette: Ukrajna minden nap elveszít több száz vagy több ezer embert, a pusztítás mértéke pedig folyamatosan nő az országban.

„És itt vagyunk mi, akik hajlandók és elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy beszéljünk arról, hogy békét kell teremteni, és akkor Ukrajna elnöke ilyen minősíthetetlen szavakkal illeti a magyar miniszterelnököt” – mondta.

Ezt nagyon nehezen tudom elfogadni, feldolgozni és türtőztetni magamat, hogy ne használjak durva kifejezéseket

– emelte ki a tárcavezető. 

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Volodimir Zelenszkij Orbán Viktor békemisszióját támadta.

Vannak sokan, köztök az elnök úr is, aki megpróbálja a NATO-t belerángatni ebbe a háborúba. Na most, egy NATO-tagállam belerángatása az világháborút jelent. Azért jobb lenne ezt megelőzni. Reménykedünk abban, hogy majd az elnök úr is partner lesz abban, hogy megmentsük az ukrán emberek életét. Minden egyes nap, amivel korábban elkezdődnek a béketárgyalások, annál több ukrán ember fog megmenekülni

 – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Ilia Darcsiasvili georgiai külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Budapesten 2024. július 19-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.