A „nacionalizmus” miatt retteg, a terrort meg sem említi a német turizmus

Szerintük a külföldi turisták számára csak a vendégszerető, nyitott Németország lehet vonzó úti cél.

Forrás: MTI2024. 08. 27. 19:10
Solingen, 2024. augusztus 26. Mécsest gyújt egy nõ a solingeni késelés helyszínén rögtönzött emlékhelyen 2024. augusztus 26-án. Két nappal korábban egy 26 éves szíriai férfi késsel emberekre támadt az észak-rajna-vesztfáliai város fennállásának 650. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. A merénylõ három embert megölt, nyolcat megsebesített. A hatóságok másnap õrizetbe vették a gyanúsítottat, aki ellen szándékos emberölés és terrorszervezethez tartozás gyanújával indítottak eljárást. MTI/EPA/Christopher Neundorf Fotó: Christopher Neundorf
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nacionalizmus és az izolacionizmus, az elszigetelődés politikájának térnyerése veszélyt jelent az idegenforgalmi ágazatra Németországban – jelentette ki kedden közös nyilatkozatában két német turisztikai iparági szervezet. A Német Turisztikai Szövetség (DTV) és a Német Utazási Szövetség (DRV) Weimarban, a Turizmus 2024 konferencián közzétett állásfoglalása szerint a külföldi turisták számára csak a vendégszerető, nyitott Németország lehet vonzó úti cél.

A nyilatkozat kibocsátását megelőző napon Olaf Scholz német kancellár a kitoloncolások felgyorsítását és az illegális bevándorlás visszaszorítását ígérte Solingenben, ahol egy szíriai férfi múlt pénteken három embert megölt, nyolc továbbit pedig megsebesített a település 650 éves történelmét ünneplő fesztiválon. A támadás országszerte nagy felháborodást és heves politikai vitákat váltott ki a német menekültügyi és kitoloncolási politikával kapcsolatban.

A turisztikai egyesületek határozottan elutasították a jobboldali szélsőségesség és az embertelen ideológiák minden formáját. 

– Nem tűrjük az antidemokratikus erőket, amelyek a bizonytalanság, a félelem és a gyűlölet légkörét teremtik meg – fogalmaztak. Emellett a kölcsönös befogadás szellemében való gondolkodást szorgalmazták, hangsúlyozva, hogy miként a németek is szeretnék, ha külföldön szívesen látnák őket, úgy a külföldieknek is érezniük kell, hogy szívesen látott vendégek Németországban.

A szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) adatai szerint tavaly a külföldiek Németországban eltöltött vendégéjszakáinak száma másfél százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest, de még mindig 1,5 százalékponttal elmarad a 2020-ban kezdődött koronavírus-járványt megelőző rekordmutatóktól.

A legtöbb látogató Németországba Hollandiából (11,5 millió vendégéjszaka), Svájcból (6,8 millió) és az Egyesült Államokból (6,5 millió) érkezett.

A népszerű úti célok között szerepelt Berlin, München és Hamburg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.